Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una parella de falsos revisors que enredava gent gran per robar-los
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut una parella de falsos revisors que enganyaven gent gran per accedir als seus pisos, enredar-los en una suposada inspecció del gas i, mentre un els enganyava amb aquest pretext, l’altre aprofitava per remenar el pis i robar objectes de valors. La policia ha informat aquest diumenge que els detinguts són un home de 31 anys i una dona de 33 anys. El jutge ha decretat l’ingrés en presó provisional de l’home, mentre que va deixar en llibertat amb càrrecs a la dona.

Els detinguts estan acusats d’haver comès presumptament un robatori violent i dos furts. A més, la policia atribueix un delicte d’estafa a l’home i un altre robatori violent a la dona.

Víctima de 73 anys

L’episodi que va posar els agents darrere de la pista dels fasos revisors va ser el robatori que va patir un veí del districte de Sant Martí, que va caure de quatre potes en l’enganyifa dels lladres. La víctima, de 73 anys, “va rebre una trucada suposadament de la seva companyia de subministraments de llum i gas per concertar una visita al seu domicili amb el pretext que hi podia haver una fuita”, expliquen els Mossos en un comunicat.

Després de convenir la visita, la parella de sospitosos es va presentar al domicili de l’home. Tots dos es van presentar sense uniforme “ni acreditació de cap companyia de subministraments”, fan notar els agents. A banda, els dos suposats operaris van insistir l’home perquè, mentre se suposava que examinaven l’estat de la instal·lació, es quedés a la cuina amb la seva dona, que pateix “una minusvalidesa quasi completa”, indica la policia.

Així, el fals agent del gas va aconseguir moure’s “amb total llibertat pel pis mentre la dona feia veure que realitzava comprovacions a la cuina”. Un cop acabada la presumpta feina, el lladre va demanar el número PIN de la targeta a l’home, suposadament perquè li abonés la factura del servei. El veí, però, no ho va veure clar i s’hi va negar. La reacció de qui es feia passar per operari va destapar que tot es tractava d’un engany: va treure una navalla amb què va amenaçar el client i li va obligar a facilitar-li el PIN

Pis regirat

Un cop havien aconseguit la clau de la targeta de la víctima, els dos lladres van fugir del pis. L’home va comprovar que li havien regirat el pis. Els dos falsos revisors s’havien endut 2.300 euros en efectiu i diverses joies amb un valor de 6.225 euros. A banda, els delinqüents van furtar-li 9.100 euros amb extraccions fraudulentes del seu compte corrent.

Un cop denunciats els fets, els Mossos van aconseguir identificar el lladre, tot i que indiquen que es feia esquiu ocultant la seva identitant fent servir telèfons que anaven registrats amb el nom de terceres persones. Els agents vinculen el sospitós amb dos delictes similars, comesos a l’Hospitalet i Esplugues de Llobregat. Acompanyat d’un home pendent d’identificar, el detingut hauria arrabassat 5.220 i 4.720 euros, respectivament, a banda de diverses joies

En paral·lel, els agents van esbrinar qui eren els titulars dels comptes corrents que van rebre diners de les targetes sostretes. La policia va contactar amb els beneficiaris de les transferències, que van assegurar que “una dona que coneixien els havia ofert la possibilitat de guanyar diners amb facilitat”, revelen els agents. Van afirmar que només calia que facilitessin el seu número de compte corrent perquè ingressessin 3.000 euros. Després havien de retirar l’import en efectiu i lliurar-lo a qui havia ordenat la transferència. A canvi de participar en l’operació d’encobriment es guanyaven 200 euros.

L’home va ser detingut el 13 de juny. En l’escorcoll, els agents van aconseguir recuperar joies sostretes i 11.000 euros en efectiu. La dona va ser apressada dos dies més tard.

Més notícies
Armes i droga trobades el 2016 a un detingut / Mossos d'Esquadra
Fiscalia vol empresonar dos mossos per posar droga al cotxe d’un estibador
Notícia: Fiscalia vol empresonar dos mossos per posar droga al cotxe d’un estibador
Comparteix
Se'ls acusa de parar-li una trampa al treballador portuari perquè acabés a presó
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB
Barcelona contracta auxiliars per tapar ‘forats’ a la Guàrdia Urbana
Notícia: Barcelona contracta auxiliars per tapar ‘forats’ a la Guàrdia Urbana
Comparteix
Malestar sindical amb l'Ajuntament pel personal sense formació policial exigida que fa tasques de seguretat complementàries
Denuncien el tracte denigrant d’agents municipals a un nen amb discapacitat
Notícia: Denuncien el tracte denigrant d’agents municipals a un nen amb discapacitat
Comparteix
La família assegura que es van sentir "humiliats i menystinguts" per dos vigilants d'estacionament
Un moment de la detenció dels membres de la xarxa criminal MOSSOS/G.U
VÍDEO | Cop policial contra un clan que traficava amb persones a Barcelona
Notícia: VÍDEO | Cop policial contra un clan que traficava amb persones a Barcelona
Comparteix
Els arrestats van captar les seves víctimes al seu país d’origen i les van traslladar per posteriorment explotar-les

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa