Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut un abusador de 76 anys gràcies a un youtuber
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home de 76 anys condemnat per abusos sexuals gràcies a l’avís d’un youtuber. Tal com publica el diari Ara i ha confirmat l’ACN, l’streamer va delatar l’home, després d’establir-hi contacte per voler fer-li un documental sobre la seva història.

La detenció va tenir lloc dijous al matí a Vallcarca, gràcies a l’avís via 112 d’aquest creador de contingut online. Amb la trucada es va poder localitzar l’home, que tenia pendent una ordre de detenció. L’Ara explica que l’home va ser condemnat el 2019 a 23 anys i vuit mesos de presó per haver abusat sexualment de diversos menors d’edat entre el 2007 i el 2011, quan treballava de gerent d’un cinema del Masnou. D’acord amb el diari, la sentència és ferma des de l’octubre passat, quan el Suprem va confirmar-la i es buscava el condemnat perquè complís la pena.

Els Mossos han relatat a l’ACN que en desplaçar-se a la localització facilitada per la persona que havia trucat van identificar l’home i van verificar que efectivament tenia una ordre de detenció vigent i que fins llavors no se l’havia pogut localitzar. Aquest divendres el detingut passarà a disposició judicial.

Detingut un aspirant a urbà per abusos

A l’abril els mossos van detenir un alumne de l’Escola de Policia de Catalunya que aspirava a ser guàrdia urbà a Barcelona, acusat d’haver comès abusos sexuals presumptament a quatre dones, també estudiants de la mateixa secció de l’acadèmia policial. El sospitós ha sigut expulsat de forma cautelar de l’escola policial de Mollet del Vallès, ha informat Crónica Global i fonts policials han confirmat al TOT Barcelona.

La detenció es va practicar aquest dijous, han informat els Mossos. Tant la unitat d’afers interns de la policia catalana com la de la Guàrdia Urbana han obert una investigació sobre els fets. Fonts policials han subratllat que el detingut era un aspirant que encara no havia exercit mai d’agent.

Denúncia de les víctimes

Els Mossos van procedir a arrestar l’individu arran de les denúncies de les víctimes. El desencadenant de la detenció es va produir el passat cap de setmana, després d’un sopar on es van reunir alumnes matriculats a l’Escola de Policia de Catalunya. La periodista Anna Punsí ha explicat al seu compte de Twitter que l’acusat –un home de 40 anys, casat i amb fills– va cometre presumptes abusos sexuals a les seves companyes en un local de Sabadell.

El detingut ja ha passat a disposició judicial. Davant del jutge, l’aspirant va al·legar que no era conscient de la seva actitud perquè anava molt begut. El jutjat va decretar que l’home quedés en llibertat amb càrrec i va dictar una ordre d’allunyament de les quatre dones denunciants.

A més de la denúncia de les quatre dones, sobre l’home pesen també les declaracions de sis testimonis dels fets denunciats. Segons informa Anna Punsí, la denúncia es va presentar dijous a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Mollet del Vallès. Tot seguit, els agents van desplaçar-se a l’Escola de Policia, on van arrestar el sospitós i van demanar que sis companys sortissin de classe per dur-los a declarar com a testimonis dels suposats abusos sexuals. Interior ha ofert suport psicològic i assessorament legal a les víctimes.

Més notícies
Un autobús de TMB | Europa Press
Nou episodi d’assetjament sexual: un home es masturba en un autobús
Notícia: Nou episodi d’assetjament sexual: un home es masturba en un autobús
Comparteix
Va increpar unes dones alhora que ensenyava el penis
Els Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu / Mossos
Detingut un aspirant a guàrdia urbà per abusar de quatre companyes de curs
Notícia: Detingut un aspirant a guàrdia urbà per abusar de quatre companyes de curs
Comparteix
S'ha ordenat una ordre d'allunyament contra l'acusat, que ha sigut expulsat de l'Escola de Policia
Una parella de la Guàrdia Urbana / Clara Soler Chopo
Un botiguer reté un lladre i frustra un robatori en un comerç de Barcelona
Notícia: Un botiguer reté un lladre i frustra un robatori en un comerç de Barcelona
Comparteix
El treballador va impedir que el sospitós marxés amb dos mòbils sostrets fins l'arribada de la Guàrdia Urbana
Sala de vistes al Palau de Justícia, on se celebren els judicis de l'Audiència de Barcelona / Europa Press
El pervers joc sexual d’un avi acusat de violar les seves netes
Notícia: El pervers joc sexual d’un avi acusat de violar les seves netes
Comparteix
La Fiscalia demana 31 anys de presó per a un home inculpat d’abusar de les menors des que només tenien 4 i 8 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa