Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolta una noia a qui la policia atribuïa una barricada post-sentència
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha tornat a tombar una condemna a un encausat pels aldarulls posteriors a la sentència de l’1-O. Ara és una noia acusada de muntar una barricada a l’Eixample qui ha quedat absolta, de nou perquè l’alt tribunal veu massa feble l’acreditació de l’autoria dels fets. És a dir, les proves que Fiscalia aporta per atribuir un fet a ella en concret no són prou sòlides.

La manifestant independentista Gina L. s’enfrontava a dos anys de presó per desordres públics i a ser expulsada del país, perquè és de nacionalitat anglesa i no espanyola. La Fiscalia l’acusava d’haver fet una barricada davant del departament d’Interior, feta a partir de contenidors desplaçats del seu lloc.

L’única prova en contra de la jove era el testimoni de dos agents dels Mossos d’Esquadra que aquell dia formaven part del dispositiu. L’Audiència ha considerat que no és suficient i que caldria alguna prova gràfica per incriminar-la. “No consta acreditat que la senyora Gina. L. participés en el moviment de contenidors a la confluència dels carrers Aragó amb Roger de Flor”, diu el magistrat, en la sentència recollida per l’agència ACN.

Testimoni “vague” dels policies

Recorda que els agents van assegurar que, tot i que ella anava amb la cara tapada per un mocador, la van poder reconèixer pel serrell i pels ulls. A més, van dir que ja l’havien identificat dues setmanes abans durant una vaga general. Tot i que deien haver-la vist fent la barricada i cremant contenidors, no la van detenir in fraganti per no “empitjorar” l’escala de violència.

La defensa de la jove, l’entitat Alerta Solidària, ja va denunciar l’absència de proves gràfiques durant el judici oral. El tribunal subratlla que “no dubta” dels agents, però critica la “vaguetat” del seu relat i la manca de més elements per demostrar l’autoria dels fets. Amb les proves aportades, l’Audiència no veu possible declarar-la culpable i l’ha absolt: “Tot el que s’ha exposat ens fa dubtar de si l’acusada era la persona que va intervenir en els fets. Els dubtes ens porten de manera indefectible cap a l’absolució”, conclou la sentència.

El Suprem corregeix l’Audiència

En el cas d’uns altres encausats del Procés, el Suprem s’ha imposat al criteri de l’Audiència. Aquesta havia fet arxivar les causes obertes contra tres persones per la publicació a Twitter de missatges, acompanyats de fotografies, en què s’identificava la lletrada de l’administració de justícia del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona que havia declarat com a testimoni protegit al judici de l’1-O. El TS ha revocat el sobreseïment, segons s’ha conegut aquest dijous, en estimar els recursos de l’Advocacia de l’Estat com a acusació particular en representació de la lletrada.

Més notícies
Protesta contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, el desembre de 2018 / Jordi Play
Absolt un acusat pels aldarulls durant el Consell de Ministres a Barcelona
Notícia: Absolt un acusat pels aldarulls durant el Consell de Ministres a Barcelona
Comparteix
Considera no provat que intervingués en els incidents, mentre dos acusats més han pactat una rebaixa de pena amb la Fiscalia
El consell de ministres del 21-D de 2018 es va celebrar a la Llotja de Mar / ACN
El TSJC desautoritza l’Audiència i absol dos ‘CDR’ condemnats a presó
Notícia: El TSJC desautoritza l’Audiència i absol dos ‘CDR’ condemnats a presó
Comparteix
No veu prou proves per mantenir-los la pena de 4 anys i mig de presó | Se'ls acusava d'aldarulls durant el Consell de Ministres de 2018
Protesta independentista contra Jusapol, el setembre de 2018 / Jordi Borràs
Mobilització contra la petició de vuit anys de presó a un independentista
Notícia: Mobilització contra la petició de vuit anys de presó a un independentista
Comparteix
L'Audiència jutja aquest dimarts un jove acusat d'agredir un mosso sense causar-li lesions durant una protesta contra una marxa de Jusapol el 2018
L'activista ferit de l'ull Roger Español, en imatge d'arxiu / ACN
Roger Español i quatre policies nacionals, a judici per l’1-O a Barcelona
Notícia: Roger Español i quatre policies nacionals, a judici per l’1-O a Barcelona
Comparteix
Español s'enfrontra a un delicte d'atemptat a l'autoritat i els agents a un altre de lesions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa