Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC desautoritza l’Audiència i absol dos ‘CDR’ condemnats a presó
  • CA

El TSJC ha deixat sola l’Audiència de Barcelona en una polèmica condemna a dos membres de CDR acusats d’aldarulls durant el consell de ministres del desembre de 2018. La institució provincial els havia sentenciat a 4 anys i mig de presó per desordres públics i atemptat a l’autoritat, però el tribunal català els ha absolt en considerar que no hi ha prou proves per demostrar els fets pels que se’ls castigava.

La sentència de l’Audiència tenia un vot particular, al que el TSJC s’ha aferrat per tombar la pena. Sosté que les imatges enregistrades i usades com a prova no mostren als acusats realitzant cap fet delictiu i que unes febles declaracions d’agents dels Mossos d’Esquadra no són suficient per empresonar-los. De fet, un agent havia dit que un dels dos acusats el va agredir, però a l’hora de declarar al judici va matisar que només l’havia vist agredir altres agents. Cap altre mosso va denunciar haver estat agredit pels acusats.

“CDR us desitja Bones Festes”

La sentència de l’Audiència considerava demostrat que els dos acusats s’estaven manifestant aquell dia amb la cara tapada –amb bufs i una caputxa– per no ser identificats. També assegurava que tenien una actitud d'”absolut menyspreu al principi d’autoritat”i portaven una pancarta irònica que deia “CDR us desitja Bones Festes”. Així, sostenia que els dos activistes havien increpat la línia policial, superat les tanques de contenció i atacat a agents armats amb un seient de bicicleta a mode de martell. No quedava acreditat si el seient va impactar contra algú, però subratllava que en un escorcoll previ als fets costa que portaven bicicleta, ous, pals, un tornavís i una navalla.

Per contra, el TSJC només veu demostrable que la massa de manifestants van llançar objectes i va moure tanques de seguretat, però veu massa febles les proves que ho atribuirien a aquests dos assistents en concret. I que portessin un seient de bicicleta no implica que l’usessin d’ariet. És més, retreu als Mossos d’Esquadra que ells també van superar les tanques, en el seu cas per fer una càrrega.

Més notícies
Presó per un home que va agredir dues dones independentistes el 21D
Notícia: Presó per un home que va agredir dues dones independentistes el 21D
Comparteix
L'Audiència de Barcelona l'obliga a indemnitzar-les amb 1.200 euros i el multa amb 720 euros
10 detinguts a Barcelona per les protestes contra el consell de ministres
Notícia: 10 detinguts a Barcelona per les protestes contra el consell de ministres
Comparteix
Els Mossos han informat que també hi ha tres persones detingudes a l'Ampolla
Barcelona, blindada per al consell de ministres i les mobilitzacions del 21-D
Notícia: Barcelona, blindada per al consell de ministres i les mobilitzacions del 21-D
Comparteix
Els cossos policials posen en marxa els dispositius que controlaran la jornada
“Go home Pedro”: pintades a la Llotja de Mar contra el consell de ministres
Notícia: “Go home Pedro”: pintades a la Llotja de Mar contra el consell de ministres
Comparteix
Serveis de neteja ja han eliminat els missatges, on es podia llegir "Hola Pedro" i "21-D"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa