Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Roger Español i quatre policies nacionals, a judici per l’1-O a Barcelona
  • CA

El cas de Roger Español s’acabarà decidint als tribunals. El jutge que investiga les càrregues policials durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 a l’Escola Ramon Llull de Barcelona ha decidit processar finalment els policies que haurien disparat la pilota de goma que va fer perdre la visió d’un ull a Español, que també serà jutjat per un delicte d’atemptat contra l’autoritat.

Segons informa Betevé, quatre policies aniran a judici com a presumptes autors d’un delicte greu de lesions, ja que segons el magistrat van “incomplir les mesures de seguretat contemplades en la circular sobre l’ús de material antidisturbis”. En la seva interlocutòria, el jutge considera provat que no es va respectar la distància mínima de 25 metres entre la línia policial i els manifestants i que tampoc hi havia cap situació excepcional que requerís l’ús de les pilotes de goma a l’Escola Ramon Llull. De fet, el titular del Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona detalla que es van disparar en total 17 trets, un dels quals va impactar contra la cara d’Español.

Els agents del Cos Nacional de Policia (CNP) també estan processats per colpejar amb la porra a les persones que es trobaven assegudes al terra del centre educatiu barceloní. Segons el jutge, aquesta actuació dels policies “incomplia la normativa relativa a l’ús progressiu de mitjans i a la utilització de la defensa policial”.

Per la seva banda, Español haurà de respondre davant la justícia per un presumpte delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat pel llançament d’una tanca metàl·lica a un dels policies, una acció que no li va provocar cap mena de lesió al membre del cos policial. El magistrat també recull que Español va donar una puntada de peu a una altra tanca que va impactar contra un altre agent.

Causa arxivada per 7 policies més

El Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona ha descartat processar pels mateixos fets set policies més que formaven part aquell dia de l’operatiu que va actuar a l’Escola Ramon Llull. La causa contra aquests agents ha estat arxivada de manera provisional.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 14, 2022 | 12:57
    Ricard juny 14, 2022 | 12:57
    17 trets comprovats i cops de porra a dojo contra votants indefensos. I processen un senyor al qui li rebenten un ull... Quina poca vergonya.
  2. Icona del comentari de: De Roquetes vinc a juny 14, 2022 | 13:48
    De Roquetes vinc juny 14, 2022 | 13:48
    Sabeu quin país té més prevaricadors togats? Al final d'aquesta farsa de judici, els maderos seran absolts i en Roger Multat per posar l'ull.
  3. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a juny 14, 2022 | 16:29
    LLARENA dPENA juny 14, 2022 | 16:29
    Democracia plena , en diuen de la Ñorda?. Podría ser si un dels tres poders, el judicial, no fos comptat i, sobretot, si no existis CAT. És llueixen molt amb la seva "democracia plena". Aquí, alguns i no son pocs, li donen total suport amb la "taula de dialeg" itantes altres bestieses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa