Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolt un acusat pels aldarulls durant el Consell de Ministres a Barcelona
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha absolut un jove acusat per aldarulls i per haver agredit presumptament un mosso d’esquadra durant les protestes contra la celebració del Consell de Ministres del Govern espanyol a Barcelona el desembre de 2018, en plena escalada de tensió per l’empresonament dels líders del procés que esperaven aleshores sentència. En el mateix procediment, la fiscalia va pactar una important rebaixa de penes per a dos dels tres acusats. El tercer no va voler pactar i es va celebrar el judici contra ell, que ha acabat en absolució, informa l’ACN.

Segons els magistrats no hi ha prou proves per condemnar l’acusat que es va negar a tancar un acord amb la Fiscalia. La sentència conclou que només un agent va corroborar la versió policial i recalca que el policia es trobava dins d’una furgoneta i a certa distància d’on va situar que es van cometre els presumptes fets delictius. En canvi, ni les imatges, ni l’acusat ni una amiga seva han ratificat aquesta versió, sinó que l’exculpen.

L’Audiència ja va absoldre una altra persona incriminada pels incidents durant la presència del govern de Pedro Sánchez al complet, mentre dirigents independentistes esperaven ser jutjats al Tribunal Suprem per l’1-O. En aquell cas, estava acusada d’haver clavat una puntada de peu a un mosso.

Llançament d’objectes

Segons els fets que les defenses de dos dels acusats i les acusacions van donar per provats, unes 1.300 persones es van manifestar cap a les 11.00 hores a la confluència del Paral·lel amb l’avinguda Drassanes. Alguns dels concentrats -entre ells, els dos condemnats- van llançar objectes contundents, com tanques metàl·liques, pots de fum i bengales, cap als antiavalots.

Els dos acusats també van reconèixer que van moure contenidors per formar barricades enmig de la calçada i barrar el pas del trànsit. Un dels dos joves va colpejar amb el pal d’una bandera el braç esquerre d’un mosso i l’altre acusat va empènyer per l’esquena l’agent, que va caure a terra. El policia va patir lesions lleus a la mà dreta i al braç esquerre, a més del coll. No va estar de baixa, però encara té dolor lleu en un dit.

Pel que fa al tercer acusat, ara absolt, el tribunal no veu demostrat que ell agredís cap agent ni participés dels aldarulls, però sí que era a la manifestació i va ser arrestat a la zona. En la sentència, els magistrats recorden que l’acusat va negar haver llençat cap tanca cap a un mosso. Les úniques proves de l’acusació van ser les declaracions de diversos agents, tot i que va faltar la d’un dels dos mossos que va fer l’arrest de l’encausat.

Petició de penes rebaixada

Poc abans del judici, la fiscalia va rebaixar substancialment les penes sol·licitades inicialment per tal d’intentar arribar a un pacte, que es va confirmar per a dos d’ells. A un li va demanar sis mesos de presó i 180 euros de multa per atemptat a l’autoritat i lesions lleus, amb l’atenuant de dilacions indegudes i l’agreujant de reincidència.

A l’altre li va demanar un any i mig de presó i 90 euros de multa per atemptat a l’autoritat, lesions lleus i desordres públics, amb l’atenuant de dilacions indegudes. A més, han de pagar 1.800 euros entre els dos al mosso lesionat. L’advocat de la Generalitat, que defensava el mosso, també va acceptar el pacte.

El judici va continuar per al tercer acusat, que ara ha quedat absolt. Al final del judici, la fiscalia i l’acusació particular li van demanar tres anys i mig de presó per atemptat a l’autoritat i desordres públics, amb l’atenuant de dilacions indegudes. Alerta Solidària ha celebrat l’absolució però ha criticat la fiscalia per mantenir acusacions tant dures tot i les poques proves.

Més notícies
Protesta contra la celebració del consell de ministres a Barcelona el 2018 / Jordi Play
Absolt un acusat d’aldarulls durant el consell de ministres a Barcelona
Notícia: Absolt un acusat d’aldarulls durant el consell de ministres a Barcelona
Comparteix
L'Audiència no troba acreditat que donés una puntada de peu a un mosso durant una protesta el 2018
El president espanyol, Pedro Sánchez, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu / Gerard Artigas / ACN
Pedro Sánchez destina 20 milions a promoure Barcelona com a cocapital de l’Estat
Notícia: Pedro Sánchez destina 20 milions a promoure Barcelona com a cocapital de l’Estat
Comparteix
Es transferiran a grans institucions culturals i científiques, com el Grec, el Museu Picasso o el Supercomputing Center
El president Pedro Sánchez i l'alcaldessa Ada Colau, en imatge d'arxiu / Moncloa
L’Estat paga menys d’un 2% de les aportacions previstes a Barcelona
Notícia: L’Estat paga menys d’un 2% de les aportacions previstes a Barcelona
Comparteix
L’Ajuntament va preveure que el Govern espanyol li transferiria 124 milions extres el 2021, però només va rebre 2,3 milions
Ada Colau i Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu / ACN (Blanca Blay)
Míssil del PSC a Colau: insinua que l’enquesta municipal és esbiaixada
Notícia: Míssil del PSC a Colau: insinua que l’enquesta municipal és esbiaixada
Comparteix
"És sorprenent que la intenció de vot a Ada Colau sigui alta quan la seva valoració personal no deixa de caure"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa