Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolt un acusat d’aldarulls durant el consell de ministres a Barcelona
  • CA

La secció sisena de l’Audiència de Barcelona ha absolt un jove acusat de presumptes desordres públics per haver empès suposadament l’escut d’un agent dels Mossos d’Esquadra contra el policia i donar-li una puntada de peu el 2018. Els fets investigats es van produir durant els aldarulls a la Via Laietana durant la celebració d’un Consell de Ministres presidit pel president espanyol Pedro Sánchez a Barcelona el desembre de 2018, més d’un any després del referèndum de l’1-O i menys de dos mesos abans de l’inici del judici dels dirigents independentistes empresonats.

A la sentència, recollida aquest divendres per Europa Press, la Sala ha declarat provat que, entre les 06.00 i les 16.00 hores del 21 de desembre del 2018, l’acusat va assistir a la manifestació de la Via Laietana, on els Mossos van establir un cordó policial amb tanques metàl·liques. Els agents han explicat que durant la protesta es van moure i van bandejar part de les tanques, “sense que s’hagin acreditat llançaments d’aquestes tanques o altres objectes contundents als agents”.

“L’acusat no va ser autor de l’acció d’etzibar una puntada al colze esquerre d’un agent policial ni que intentés arrabassar amb les dues mans i de manera violenta la defensa policial que aquest agent portava”, han assegurat. Així mateix, han explicat que “no queda acreditat que l’acusat aixequés o desplacés tanques de seguretat o llancés objectes com pedres o vidres, ni que actués de conformitat d’altres assistents a la concentració”.

El processat va negar els fets

Al judici, l’acusat va declarar que va estar en aquesta manifestació, però va negar els fets que se li imputaven. Va assegurar que ell es va desplaçar fins a Barcelona amb una amiga, van estar asseguts a la vorera de la Via Laietana una bona estona i van observar que ” era una manifestació pacífica, però que es notava a l’ambient que la gent estava enfadada”. Diu que després se’n van anar perquè estaven cansats.

La defensa, durant els seus informes finals, va assegurar que el seu client no va clavar cap puntada de peu, ja que en les proves documentals es veu com és una dona la que la dóna: “Que jo sàpiga el meu client no és una dona”.

Tot i això, la Fiscalia va demanar sis anys de presó per un presumpte delicte de desordres públics, un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i un delicte lleu de maltractament d’obra, i una multa de 400 euros, mentre que la seva defensa demanava l’absolució .

Més notícies
Els Mossos d'Esquadra detenen una persona a Barcelona / Mossos d'Esquadra
Detingut un abusador de 76 anys gràcies a un youtuber
Notícia: Detingut un abusador de 76 anys gràcies a un youtuber
Comparteix
L'streamer va delatar l'home, després d'establir contacte per fer-li un documental sobre la seva història
Imatge d'arxiu de Xavier Trias / ACN (Bernat Vilaró)
Un jutge revela que Antifrau li va demanar investigar Xavier Trias
Notícia: Un jutge revela que Antifrau li va demanar investigar Xavier Trias
Comparteix
L'exmagistrat Josep Maria Pijuan va rebre un document sobre el compte suís inventat que es va atribuir a l'exalcalde convergent
Ada Colau / ACN
L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir
Notícia: L’oposició rebutja un tercer mandat de Colau, a qui acusen de mentir
Comparteix
ERC, Junts, Ciutadans i Valents s'uneixen per criticar l'anunci de l'alcaldessa
La jove estudiava a l'Institut Pare Manyanet / TOT Barcelona
Ajuntament i Generalitat es personen pel suïcidi de l’alumna del Manyanet
Notícia: Ajuntament i Generalitat es personen pel suïcidi de l’alumna del Manyanet
Comparteix
El consistori i la conselleria d'Educació exerciran d'acusació a la causa judicial sobre la mort de la Kira, pendent d’aclarir un any després de succeir

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa