VÍDEO | Una farmacèutica s’enfronta a un atracador i el fa fugir

Zoila Agramonte, propietària d'una farmàcia històrica del Casc Antic, s'encara amb el lladre amb una capsa

Saluda tots els clients amb un “hola, carinyo” i a la seva companya de feina li diu “mi vida”. És afable i propera, l’ànima de la farmàcia Agramonte. Però un migdia del juliol passat va sortir a defensar el seu negoci amb ràbia i contundència. Va ser el 15 de juliol quan, sobre les 13 hores, un home sense samarreta va entrar a la farmàcia. “Hola, guapa, esto es un atraco”, li va dir a la Cristina, companya d’Agramonte.

El que va seguir va ser una seqüència de crits i de moments de pànic. L’atracador portava un objecte punxant a la mà i la Cristina va sortir corrents cap a la part de darrere de la farmàcia per avisar Agramonte. “En aquell moment estava davant de l’ordinador”, relata al TOT Barcelona. “Vaig agafar el primer que vaig veure, una capsa buida, i vaig anar cap a l’atracador”, afegeix.

Així ho mostra un vídeo de la càmera de seguretat a què ha tingut accés en exclusiva aquest diari. “Dame el dinero”, repetia el lladre. Alhora, la propietària de la farmàcia l’escridassava i li deia “¡fuera, fuera!” fins que va fer fugir l’home.

“Ens costa molt fer diners i em va sortir aquesta reacció”, justifica. Sobre el perill a què es va exposar, comenta que l’home portava un objecte punxant però que “no era res”.

Una farmàcia històrica

La seva farmàcia és, possiblement, un dels establiments comercials més antics de Barcelona. Els arcs de càrrega que hi ha a l’interior del seu negoci, ubicat a la plaça de la Llana, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella), daten del segle XIII o XIV. A més, l’edifici en què es troba està catalogat. La rellevància d’aquesta farmàcia arriba fins al punt que Agramonte ofereix visites guiades per a escoles, en què ensenya als alumnes l’interior de la farmàcia.

Aquell dia van ser les ganes de protegir el que és seu les que van fer que s’encarés a l’atracador.

Més informació

Nou comentari