Saluda tots els clients amb un “hola, carinyo” i a la seva companya de feina li diu “mi vida”. És afable i propera, l’ànima de la farmàcia Agramonte. Però un migdia del juliol passat va sortir a defensar el seu negoci amb ràbia i contundència. Va ser el 15 de juliol quan, sobre les 13 hores, un home sense samarreta va entrar a la farmàcia. “Hola, guapa, esto es un atraco”, li va dir a la Cristina, companya d’Agramonte.

El que va seguir va ser una seqüència de crits i de moments de pànic. L’atracador portava un objecte punxant a la mà i la Cristina va sortir corrents cap a la part de darrere de la farmàcia per avisar Agramonte. “En aquell moment estava davant de l’ordinador”, relata al TOT Barcelona. “Vaig agafar el primer que vaig veure, una capsa buida, i vaig anar cap a l’atracador”, afegeix.

Així ho mostra un vídeo de la càmera de seguretat a què ha tingut accés en exclusiva aquest diari. “Dame el dinero”, repetia el lladre. Alhora, la propietària de la farmàcia l’escridassava i li deia “¡fuera, fuera!” fins que va fer fugir l’home.

“Ens costa molt fer diners i em va sortir aquesta reacció”, justifica. Sobre el perill a què es va exposar, comenta que l’home portava un objecte punxant però que “no era res”.

Una farmàcia històrica

La seva farmàcia és, possiblement, un dels establiments comercials més antics de Barcelona. Els arcs de càrrega que hi ha a l’interior del seu negoci, ubicat a la plaça de la Llana, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (Ciutat Vella), daten del segle XIII o XIV. A més, l’edifici en què es troba està catalogat. La rellevància d’aquesta farmàcia arriba fins al punt que Agramonte ofereix visites guiades per a escoles, en què ensenya als alumnes l’interior de la farmàcia.

Aquell dia van ser les ganes de protegir el que és seu les que van fer que s’encarés a l’atracador.

Nou comentari

Més notícies
La roba i la pistola falsa que feia servir l'atracador / GUB

Enxampat a punt d’atracar la mateixa farmàcia per quart cop

Feia servir una pistola falsa i roba fosca per robar, segons explica la Guàrdia Urbana
Una farmàcia, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Una rampa d’accés que no es pot construir obliga una farmàcia de Barcelona a tancar

La copropietària lamenta que l'Ajuntament ha rebutjat les al·legacions
La responsable d'una farmàcia catalana ensenyant una mascareta a un client / ACN - Eli Don

Salut inicia un programa pilot per fer cribratges a les farmàcies

La prova PCR serà gratuïta i es podrà fer fins al 22 de gener a 50 establiments de les Corts
La farmàcia Bolós, situada a la rambla Catalunya / Mar Martínez Turallols

L’absència de turisme ofega una farmàcia centenària de Barcelona

Ha perdut el 70% de vendes | El centre de la ciutat reclama un projecte per salvar els comerços