Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns de Tarragona 84 avisen als turistes que han de marxar de casa

A final d’abril es va saber que un gran tenidor, la immobiliària Gallardo, obriria un total de 120 pisos turístics en un edifici del número 84 del carrer de Tarragona (districte de l’Eixample), tot i que a Barcelona està prohibit des de fa anys donar noves llicències. Això suposava que els veïns haurien de marxar de casa seva quan se’ls acabés el contracte. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament va començar un procediment per tal de revocar aquestes llicències. Va aconseguir-ho en més de 70 habitatges, però encara hi ha veïns que no tenen assegurats els seus domicilis.

És per això que desenes de veïns van organitzar aquest dijous una acció de protesta. Tal com explica una font veïnal al TOT Barcelona, es van concentrar davant de la finca per tal de denunciar la situació i van penjar diverses pancartes a la façana que avisaven als turistes quina és la situació. “Estimat turista, en el teu pis vivia una família abans que la propietat la desallotgés”, alerten les pancartes.

Unió de blocs en lluita

Tanmateix, els veïns del carrer del número 84 del carrer de Tarragona van participar aquest dijous en una trobada de blocs en lluita contra l’especulació immobiliària. La iniciativa la va organitzar el veïnat de Casa Orsola (dues finques que corren el mateix perill) i va reunir un centenar de persones a la cantonada del carrer de Consell de Cent amb el de Calàbria. Els assistents van tallar el trànsit per celebrar una assemblea.

Pel que fa a Casa Orsola, a principis de maig es va saber que el primer dels desnonaments previstos es va suspendre de manera provisional a l’espera que l’Audiència Provincial de Barcelona prengués posicionament al respecte. Ho va anunciar el Sindicat de Llogateres en el marc d’una concentració que va tenir lloc a la Ciutat de la Justícia amb motiu de la celebració del tercer judici contra un altre dels veïns.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: la mare del talp a maig 19, 2023 | 12:36
    la mare del talp maig 19, 2023 | 12:36
    Als turistes se'ls enrrefoten els veïns. Només volen gaudir del parc temàtic en què han convertit Barcelona. I si per això han de destrossar-la més, ho fan.
  2. Icona del comentari de: Veí emprenyat a maig 19, 2023 | 12:53
    Veí emprenyat maig 19, 2023 | 12:53
    L’Ajuntament no ha aconseguit revocar res. Tots 120 pisos segueixen mantenint les llicències (es poden consultar al web del mateix Ajuntament ). Tot es fum per seguir enganyant-nos. Ho sabien i no han fet res. Inútils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa