Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona tindrà 120 pisos turístics més en un sol bloc tot i la prohibició

A Barcelona està prohibit obrir nous pisos turístics. Tot i això, un jutge ha donat permís a un gran tenidor, la immobiliària Gallardo, per obrir un total de 120 pisos turístics en un edifici del número 84 del carrer de Tarragona (districte de l’Eixample). Aquesta informació l’han avançat RAC 1 i El Periódico, que també han avisat que ja s’ha fet fora algunes famílies i que s’estan fent obres en alguns pisos. Alguns, fins i tot, ja s’estan oferint a turistes per un preu de 200 euros la nit.

D’altra banda, RAC1 també ha detallat que 30 pisos ja estan buits. Els veïns que encara queden a la finca hauran de marxar quan se’ls hi acabi el contracte. Alguns veïns han alertat al mateix mitjà que hi ha gent gran entre els inquilins.

L’obertura d’aquests pisos s’ha pogut efectuar, tot i la prohibició de concedir noves llicències, per una escletxa judicial. Mentre l’Ajuntament va aprovar la prohibició el 2017, el 2019 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la va anul·lar. Va ser llavors quan la immobiliària Gallardo va aprofitar per demanar les llicències. La justícia va donar la raó a la propietat i l’estiu passat li va concedir les llicències.

Augment dels pisos turístics il·legals

Fonts del districte de Ciutat Vella van alertar a principis d’abril al TOT Barcelona que els pisos turístics il·legals estaven tornant a augmentar. Un dels crits d’alerta venia del gerent de l’associació Eix Comercial Raval, Jordi Bordas, que assenyalava que els efectes de la crisi havien fet que alguns veïns de la ciutat convertissin els seus habitatges en pisos turístics. Bordas havia detectat casos als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i el Raval. Per part seva, un dels integrants de la junta de la Xarxa Veïnal del Raval, Àngel Cordero, també havia detectat un augment d’aquests immobles al Raval.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: en fi a abril 26, 2023 | 12:01
  en fi abril 26, 2023 | 12:01
  gràcies kolau
 2. Icona del comentari de: Pol a abril 26, 2023 | 12:30
  Pol abril 26, 2023 | 12:30
  Quina merda de país som. De moment som dins de la sobirania espanyola, i doncs, és vigent la constitució espanyola, sacra per a alguns i per a alguns articles, no pas per l'article 47 : "Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics". Per la qual cosa és un escàndol que un nombre tant alt d'habitatges es facin servir per a guanys fàcils, sense escrúpols i com "actius" financers per a especuladors, a costa de minvar el nombre d'habitatges per a "viure" persones de manera digna, i doncs de privar a moltes persones, i també a les noves generacions de joves que s'estableixen pel seu compte, d'habitatge digne i assequible econòmicament. No, no és això, anem pas bé.
 3. Icona del comentari de: Barceloni fastiguejat. a abril 26, 2023 | 12:40
  Barceloni fastiguejat. abril 26, 2023 | 12:40
  Pisos turístics? Abparteu les criatures!
 4. Icona del comentari de: Al fastiguejat simplista i simplificador a abril 26, 2023 | 16:08
  Al fastiguejat simplista i simplificador abril 26, 2023 | 16:08
  "Tot i això, un jutge ha donat permís a un gran tenidor, la immobiliària Gallardo, per obrir un total de 120 pisos turístics en un edifici del número 84 del carrer de Tarragona". Aprèn a llegir i a informar-te bé.
 5. Icona del comentari de: colla de mal nascuts a abril 28, 2023 | 09:47
  colla de mal nascuts abril 28, 2023 | 09:47
  aqwuest era el preu, del vots gratuïts del manuel vals, assegurar-se la requalificació d'aquest edifici, per la seva dona. Fastigós

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa