Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El primer dels desnonaments de la Casa Orsola es decidirà a l’Audiència

Petita victòria en la croada particular de la Casa Orsola. El primer dels desnonaments previstos ha estat suspès de nou de manera provisional a l’espera que l’Audiència Provincial de Barcelona prengui posicionament al respecte. Així ho ha anunciat aquest dilluns al matí el Sindicat de Llogateres en el marc d’una concentració que ha tingut lloc a la Ciutat de la Justícia amb motiu de la celebració del tercer judici contra un altre dels veïns d’aquest edifici centenari ubicat a l’encreuament entre els carrers del Consell de Cent i de Calàbria.

En concret, el llançament aturat és el de Josep Torrent, el primer dels inquilins del bloc que va haver de respondre davant la justícia després que el seu contracte de lloguer vencés el 30 d’abril del 2022. Aquest home de 47 anys fa més de dues dècades que resideix a la Casa Orsola i, malgrat la negativa de la propietat a renovar-li la vinculació, ell ha seguit des d’aleshores pagant puntualment el lloguer a través de girs postals.

El Jutjat de Primera Instància número 9 de Barcelona ja va decidir suspendre temporalment la primera data de desnonament d’aquest veí prevista per al 14 de febrer en considerar que hi havia poc marge de temps entre la sentència judicial i el llançament. Aleshores, es va fixar com a nova data el 18 de maig, una previsió que tampoc s’acabarà executant, donada la decisió d’elevar el cas a l’Audiència Provincial de Barcelona.

Dos processos de desnonament en marxa

Cal recordar, però, que encara hi ha un altre procés de desnonament en marxa contra un altre dels inquilins de la Casa Orsola i que aquest mateix dilluns quedarà vist per sentència el cas d’un altre dels inquilins. Es tracta d’en Basilis Myrthianos, un home de 42 anys nascut a l’illa grega de Creta que va aterrar a Barcelona per fer el seu doctorat ara fa 17 anys i s’hi va acabar quedant. Des del 2007 viu en un dels pisos d’aquest centenari edifici i des del novembre ho fa amb el contracte de lloguer vençut. “Vaig fer obres de reforma al pis amb la promesa que podria renovar el contracte i quedar-m’hi més temps”, lamentava Myrthianos en declaracions al TOT Barcelona el passat novembre.

Concentració contra l’especulació el 18 de maig

El Sindicat de Llogateres de la mà dels veïns de la Casa Orsola han convocat una concentració el pròxim 18 de maig davant d’aquest edifici centenari de l’Eixample per protestar contra l’especulació immobiliària. “Fins ara, la Casa Orsola ha estat la punta de llança en la batalla contra l’especulació. Però sabem que són moltes les cases orsola que hi ha i hi haurà arreu el territori. Fem una crida a totes les finques de veïnes organitzades arreu el territori a trobar-nos”, apunten en un comunicat fet públic aquest dilluns.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Helena a maig 08, 2023 | 11:59
    Helena maig 08, 2023 | 11:59
    Bon vent i barca nova!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa