Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Suspès temporalment el primer desnonament d’un dels veïns de la Casa Orsola
  • CA

El primer dels desnonaments dels veïns de la Casa Orsola ha estat suspès temporalment. Així ho ha notificat aquest dijous el Jutjat de Primera Instància número 9 de Barcelona, que argumenta la seva decisió en el poc marge de temps que hi havia entre la sentència judicial i la data de llançament, que estava prevista per al pròxim dimarts 14 de febrer.

Segons ha informat el Sindicat de Llogateres a través d’un comunicat, el jutge encara no ha fixat una nova data per al llançament de Josep Torrent, el primer dels veïns d’aquest edifici ubicat a l’encreuament entre els carrers del Consell de Cent i de Calàbria que ha hagut de respondre davant la justícia després que el seu contracte de lloguer vencés el 30 d’abril del 2022. Tal com va explicar el mateix afectat en declaracions al TOT Barcelona, aquest home de 47 anys fa més de dues dècades que resideix a la Casa Orsola i, malgrat la negativa de la propietat a renovar-li la vinculació, ell ha seguit des d’aleshores pagant puntualment el lloguer a través de girs postals.

“Si finalment diuen que he de marxar del pis, jo m’esperaré fins que arribi el desnonament. Aguantaré fins a l’últim moment”, assegurava Torrent amb un cert aire de resignació després de comparèixer davant del jutge el passat 9 de gener. Malgrat considerar que el seu cas estava pràcticament sentenciat, l’afectat confiava que la seva experiència servís per visibilitzar la problemàtica amb l’habitatge que pateix la capital catalana i per forçar les autoritats a prendre mesures per evitar que situacions com aquestes puguin seguir-se produint. “Que un fons inversor pugui comprar una finca i faci fora els veïns per especular és un procés que té lloc de manera sistemàtica. Malauradament, el sistema sembla que està a favor d’aquestes pràctiques. Els ciutadans ens sentim desprotegits”, lamentava aleshores l’inquilí de la Casa Orsola, que afegia que “el més important” és la gran expectació que ha generat el cas i el suport ciutadà rebut.

Proposta aprovada al Ple

Cal recordar que a l’última sessió del Ple de l’Ajuntament de Barcelona es va aprovar una proposició per exigir a Lioness que aturés els procediments judicials i negociés amb els veïns nous contractes de lloguer que evitessin els imminents processos d’expulsió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa