Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns de la Mina busquen mecenes per exigir judicialment l’enderroc del bloc Venus
  • CA

Veïns de l’edifici Venus de La Mina han estrenat aquest dimarts una campanya de micromecenatge per exigir judicialment l’enderroc de l’edifici. Volen recaptar 9.000 euros en donatius a través de la plataforma Goteo, amb els que cobrir els costos del procés judicial que tenen obert contra l’administració pública. El conflicte es remunta a l’any 2000, quan el Pla de Transformació d’aquest barri de Sant Adrià de Besòs va planificar l’enderrocament de l’immoble i el reallotjament dels seus habitants. Dos dècades després, l’edifici Venus segueix sense enderrocar i s’ha deteriorat moltíssim.

L’administració a qui demanden és el Consorci de la Mina, format per la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià del Besòs. Segons els veïns afectats, només 50 famílies han acceptat el reallotjament que els va proposar aquest organisme, mentre que les 190 restants continuen residint al bloc. A més, reclamen al consorci 100.000 euros per a cadascuna de les famílies afectades, en concepte de danys i perjudicis pels anys que el procés d’expropiació ha estat aturat i la degradació que això ha provocat.

Després de gairebé 20 anys de lluita, els habitants de l’edifici Venus asseguren trobar-se ara en un dels moments “més decisius” del procés judicial i per això demanen la col·laboració ciutadana. Consideren que assolir els 9.000 euros d’aportacions significaria “estar més a prop de l’enderroc de l’edifici i d’un reallotjament just, digne i amb garanties públiques”.

Un enderroc víctima de la crisi

Els veïns afectats expliquen que el procés d’enderroc està “congelat, bloquejat i silenciat per una administració que escuda la seva inactivitat en la falta de recursos econòmics”, un fet que per al col·lectiu veïnal “perpetua el dany social”. Al llarg dels 40 dies que durarà la campanya de recollida de diners, els afectats organitzaran esdeveniments per donar a conèixer l’estat de l’edifici i la seva realitat. De moment tenen previst fer una Taula Rodona amb persones expertes en temes d’habitatge i conflictes socials i urbans i un cinefòrum a partir del documental 15 años en Venus.

Més notícies
Batlle anuncia que Barcelona col·laborarà amb el pla de xoc contra la droga a la Mina
Notícia: Batlle anuncia que Barcelona col·laborarà amb el pla de xoc contra la droga a la Mina
Comparteix
El tinent d'alcaldia de Seguretat ja ha trucat a l'alcalde de Sant Adrià i es reuniran al setembre
‘Checkpoints’ de la Brimo als accessos de la Mina contra els robatoris i l’heroïna
Notícia: ‘Checkpoints’ de la Brimo als accessos de la Mina contra els robatoris i l’heroïna
Comparteix
Almenys dues furgonetes dels antiavalots de Mossos participaran en un pla de xoc per "recuperar l'espai públic"
Adif renova les tanques de la via a la zona de la Mina freqüentada per drogoaddictes
Notícia: Adif renova les tanques de la via a la zona de la Mina freqüentada per drogoaddictes
Comparteix
La companyia ha adjudicat la construcció de 840 metres de la nova tanca per evitar els "passos viciosos" en punts no autoritzats, que causen atropellaments
L’alcalde de Sant Adrià es queixa que les batudes a Ciutat Vella traslladen drogoaddictes a la Mina
Notícia: L’alcalde de Sant Adrià es queixa que les batudes a Ciutat Vella traslladen drogoaddictes a la Mina
Comparteix
El dia després de la macrobatuda d'octubre contra els narcopisos barcelonins la macro-sala de venopunció adrianenca va atendre 100 consumidors més

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa