L’alcalde de Sant Adrià es queixa que les batudes a Ciutat Vella traslladen drogoaddictes a la Mina

El dia després de la macrobatuda d'octubre contra els narcopisos barcelonins la macro-sala de venopunció adrianenca va atendre 100 consumidors més

La sala de venopunció de droga de la Mina no pot més. I en part, és responsabilitat de les operacions contra el narcotràfic a Barcelona que han realitzat Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana els darrers mesos. És la queixa que ha fet pública avui l’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau, que ha arribat a xifrar en “100 consumidors més de l’habitual” a la macro-sala per a drogaddictes adrianenca l’endemà del 29 d’octubre, quan un gran dispositiu policial conjunt va fer caure una xarxa de distribució de droga a diferents punts de Ciutat Vella. 

Així, la pressió policial al primer districte barceloní –que encara manté dispositius de reforç policial– hauria provocat que es traslladessin una part important dels consumidors de droga a una zona especialment castigada per l’addicció. Segons les dades subratllades pel socialista Callau en roda de premsa al Parlament, l’espai de venopunció de la Mina atèn més usuaris que el total de les vuit sales dedicades a aquest propòsit a Barcelona. El barri, però, només té 14.000 habitants. El batlle ha comparat l’actual situació d’increment dels consumidors amb la dels anys 80. 

El diputat del PSC-Units Raúl Moreno i de l'alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau, en la compareixença sobre la droga a la Mina / ACN (Mariona Puig)

El diputat del PSC-Units Raúl Moreno i de l’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau, en la compareixença sobre la droga a la Mina / ACN (Mariona Puig)

Per aquest motiu, el diputat del PSC-Units Raúl Moreno ha presentat una proposta de resolució a la cambra per lluitar contra la venda de droga al barri i ha demanat una reunió “urgent” amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’alcaldessa Ada Colau i el mateix alcalde adrianenc. A més, la proposta socialista al Parlament busca incrementar la presència de Mossos d’Esquadra a la Mina. De la mateixa manera, Moreno ha retret el conseller de l’Interior, Miquel Buch, “no donar una resposta adequada” al conflicte i ha repetit el clam històric que “la Mina no pot ser el barri on Barcelona expulsa els seus problemes”.

Més informació

Nou comentari