Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La policia tanca 14 narcopisos més a Ciutat Vella i permet el retorn dels propietaris

El dispositiu Ubiq que es va posar en marxa a Barcelona l’1 de novembre ha tancat 14 pisos més al districte de Ciutat Vella, on s’hi havia detectat una activitat relacionada amb el tràfic de drogues. La major part d’aquests pisos s’han retornat als propietaris i en alguns casos ja s’ha detectat que hi estan vivint famílies. El local del carrer Riereta 11, que havia provocat enfrontaments entre veïns i traficants, ha estat el darrer que ha cessat la seva activitat delictiva després de posar-ho en funcionament arran del dispositiu Bacar que va acabar amb 40 registres i 55 detinguts. La col·laboració ciutadana va permetre saber que en aquest espai s’havia obert un nou narcopis.

Aquest dilluns a la nit, després de fer les comprovacions diàries per detectar si l’activitat delictiva continuava en aquest local concret, els Mossos d’Esquadra van veure que estava buit i el van assegurar per evitar noves ocupacions. L’endemà, aquest dimarts, el van poder lliurar al seu propietari. En aquest cas, els responsables del local prenien mesures de seguretat netejant diàriament les instal·lacions per no deixar cap indici ni restes de xeringues en cas d’una entrada i escorcoll. 

El dispositiu Ubiq, amb efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana, del Grup de Delinqüència Urbana i de Proximitat de la comissaria de Ciutat Vella, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i del Grup Regional de Motos de Barcelona, ha permès incrementar la presència policial uniformada als carrers del districte de Ciutat Vella i sobretot a les zones més sensibles i conflictives. L’augment de la presència policial també ha comportat que els narcopisos es comencin a desplaçar cap a altres zones de la ciutat, motiu pel qual la policia ja n’ha tancat dos a l’Eixample.

Tres detinguts en un altre operatiu

La Guàrdia Urbana va intervenir dilluns en el desmantellament de dos pisos al carrer Rauric de Ciutat Vella des d’on es venia droga. L’operació es va tancar amb tres detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Es van decomissar diferents quantitats de droga preparada en dosis per vendre, entre les quals hi havia cocaïna, heroïna, LSD, marihuana, MDMA i haixix. També es va intervenir el material per a manipular-la i diners en efectiu.

La Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana feia dos mesos que estava investigant els dos domicilis del carrer Rauric després que els veïns de la zona informessin de moviment constant de compradors de droga, tant de dia com de nit. Els agents van comprovar que els venedors captaven els seus clients a l’entorn proper de les Rambles, el carrer Ferran i plaça Reial. D’altra banda, la Guàrdia Urbana van precintar a principis de mes un local al carrer Bailèn, a l’Eixample, que funcionava com a associació cannàbica, però que no tenia llicència, segons ha informat el cos policial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa