Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns del Raval fan rectificar una immobiliària internacional que els volia expulsar

Els veïns del carrer del Carme, al Raval, s’han guanyat a la força –de negociació– el dret a quedar-se a casa seva. Ho han fet després de mesos de converses difícils amb una empresa multimilionària que els ignorava, utiltizava pràctiques d’assetjament immobiliari i es negava a renovar-los el contracte. Finalment, sis famílies a qui caducava el contracte de lloguer han aconseguit renovar-lo mantenint els preus que pagaven fins ara, entre els 650 euros i els 850. La Socimi (Societat Anònima Cotitzada d’Inversió Immobiliària) Optimum RE els ha allargat els contractes entre dos anys i mig i tres anys. 

Per aquesta operació que qualifiquen de “victòria històrica”, el Sindicat d’Habitatge del Raval i el Sindicat de Llogaters han estat centrals a l’hora de fer d’intermediaris en la pressió. Els dos col·lectius van reunir-se amb els veïns i van ocupar l’administradora que gestionava les finques dels números 23 i 106 del carrer Carme, BMB Cap. En una acció de pressió col·lectiva, es va aconseguir que, finalment, l’empresa propietària accedís a reunir-se amb els afectats per negociar el futur d’aquells habitatges. Mentrestant, els inquilins amb els contractes exhaurits van seguir pagant mes a mes, ja fos a la mateixa gestora a la qual pagaven anteriorment o consignant l’ingrés judicialment. 

“Fins i tot van arribar a denunciar-nos per expiració del lloguer”, explica el Pau, un veí de l’edifici, a aquest diari. “Volen que et rendeixis. Però si marxes del pis i acceptes la injustícia d’alguna manera estàs avalant la dinàmica que fa fora els veïns de la ciutat. Per això cal contactar amb entitats i plantar-hi cara”, defensa el llogater. 

Durant l’ocupació de la gestora, en un ambient de rebuig per part dels empresaris que va poder comprovar el TOT Barcelona, la gestora BMB Cap va canviar la posició inicial fins a acceptar fer de nexe amb la propietat per arribar a un pacte “col·lectiu”, com demanaven des d’un primer moment els activistes. En aquesta línia, la solució finalment per als veïns ha estat molt similar tot i que compta amb petites diferències. S’ha prioritzat les pròrrogues de tres anys a les famílies amb menors, mentre que d’altres pisos amb situacions més indendents s’han quedat al voltant de dos anys i mig. Una situació sensiblement particularitzada que també s’ha reflectit en el preu del lloguer, que en algun dels habitatges ha patit alguna variació lleu respecte al preu anterior.

el Sindicat de Llogaters ja ha celebrat a través d’un comunicat que “una Socimi” hagi “acabat cedint a l’oposició veïnal” i hagi renovat tots els lloguers sense aplicar-hi pujades de preu. 

Més notícies

Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge

Notícia: Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Comparteix
Els districtes amb més immobles ocupats són Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc
Notícia: Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge - Mobile

Llogaters de Ciutat Vella forcen la immobiliària que els feia mobbing a asseure’s a negociar

Notícia: Llogaters de Ciutat Vella forcen la immobiliària que els feia mobbing a asseure’s a negociar
Comparteix
L'objectiu de la propietària era construir nous habitatges a un preu de 1.500 euros de lloguer en un dels blocs, denuncien els veïns
Notícia: Llogaters de Ciutat Vella forcen la immobiliària que els feia mobbing a asseure’s a negociar - Mobile

Una immobiliària frustra una ocupació del Sindicat de Llogaters

Notícia: Una immobiliària frustra una ocupació del Sindicat de Llogaters
Comparteix
Els activistes s'han trobat la persiana de l'agència abaixada i han protestat davant de la porta per l'increment d'un 56% del lloguer d'una veïna de la Vall d'Hebron
Notícia: Una immobiliària frustra una ocupació del Sindicat de Llogaters - Mobile

Ocupen un solar per visibilitzar la manca d’habitatge al Poblenou

Notícia: Ocupen un solar per visibilitzar la manca d’habitatge al Poblenou
Comparteix
La plataforma Ens Plantem i la Taula Eix Pere IV han completat un cercavila pel barri amb un vermut solidari en un solar abandonat
Notícia: Ocupen un solar per visibilitzar la manca d’habitatge al Poblenou - Mobile

Nou comentari

Comparteix