Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ocupen un solar per visibilitzar la manca d’habitatge al Poblenou
  • CA

Els problemes d’habitatge mobilitzen els veïns arreu. Especialment al Poblenou, on des de fa deu dies s’ha iniciat una campanya per denunciar que hi ha una desena de solars municipals sense ús des de fa anys. Per això, la campanya #PodriaSerCasaTeva –que també va participar en aturar el desnonament d’una família amb tres menors– ha acabat amb l’ocupació directa per part dels veïns d’un terreny abandonat per fer un vermut solidari. Abans havien fet una cercavila pels carrers del barri que s’ha apropat a les immobiliàries per enganxar-hi adhesius amb els missatge: “Prou gentrificació. Prou turisme massiu. Prou desnonaments. Ens quedem al barri”.

Els impulsors de l’ocupació festiva d’avui han estat els col·lectius Ens Plantem i la Taula Eix Pere IV, però també han rebut el suport de veïns i formacions polítiques con la CUP o Arran. Concretament, el solar on han entrat aquest migdia està situat a l’encreuament entre el carrer Roc Boronat i Ramon Turró i està qualificat per fer-hi oficines com a part del planejament del 22@. Tot i això, des de la Comisssió d’Habitatge del Poblenou que formen diverses entitats asseguren que “tot i ser complex, si hi ha voluntat, el govern municipal pot canviar la qualificació dels terrenys per dedicar-los a habitatge”

Tant l’entrada al solar com la cercavila han pogut dur-se a terme sense cap incident amb la policia. A partir d’ara, després d’haver visibilitzat la situació d’alguns dels solars –que l’Ajuntament matisa que es troben en diferents fases d’execució–, els activistes pressionaran els grups polítics perquè hi actuïn. Tal com demanen des de la comissió d’habitatge, augmentar el parc d’habitatge públic als solars buits ajudaria a frenar l’augment dels preus del lloguer i això col·laboraria en la demanda que resumia una de les pancartes d’aquest migdia: “Habitatge digne, barri digne”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa