Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una immobiliària frustra una ocupació del Sindicat de Llogaters
  • CA

El Sindicat de Llogaters segueix la campanya de pressió contra el fons voltor Blackstone –que té la cartera de pisos més gran del món– i les seves filials a Barcelona. Tanmateix, els gestors de la cartera immobiliària del fons nordamericà cada vegada estan més preparats. Avui, quan el sindicat de defensa de l’habitatge pretenia entrar a l’oficina de l’empresa Finques Amat a la Via Augusta per renegociar un lloguer just per la Lourdes, s’han trobat la persiana abaixada. 

La resposta del col·lectiu ha estat la de plantar-hi runa dels contenidors del costat de l’oficina i pancartes amb el missatge “les ciutats no són una mercaderia, són per viure-hi”. És l’avís públic que el Sindicat de Llogaters fa a Amat Immobiliaris –un dels gestors dels lloguers dels pisos de Blackstone– perquè s’han negat a oferir-li un contracte just a la Lourdes quan li ha finalitzat l’anterior, de 3 anys. “Li volen apujar un 56% del preu de cop”, expliquen fonts del sindicat. 

La Lourdes viu sola a un pis de la Vall d’Hebron, el barri on ha viscut des de petita. A l’edifici, els veïns coneixen la seva família des de fa molts anys, però ara tem haver-ne de marxar. “Pagava poc més de 400 euros, i el que m’ofereixen ara supera els 600”, explica la Lourdes, que afegeix que la immobiliària s’ha tancat en banda a l’hora de negociar un preu més ajustat. 

La protesta davant d'Amat Immobiliaris per part del Sindicat de Llogaters. / D.C.

La protesta davant d’Amat Immobiliaris per part del Sindicat de Llogaters. / D.C.

A més, denuncia que durant els tres anys que ha viscut a l’immoble, els propietaris del pis –Anticipa Real State, una filial del fons voltor– no s’han fet càrrec de molts dels desperfectes i d’altres els ha aconseguit “tard i després de molta insistència”. “Recordo que una matinada em va caure la cisterna a terra“, diu després d’haver fet múltiples reclamacions sobre la situació del pis i haver rebut solucions que acabaven sent “un nyap”. “Me l’he hagut de fer jo, la meva llar, i ara me la volen treure”, conclou.

Pressió per ocupació

L’acció que el Sindicat de Llogaters volia dur a terme aquest matí era la d’ocupar l’oficina de Finques Amat, tal com han fet en altres ocasions ells mateixos i altres grups involucrats en la plataforma ‘KillBlackstone’, que pressiona els administradors de les finques per aconseguir lloguers socials a veïns que es queden sense opcions. Especialment en els casos dels anomenats desnonaments invisibles, quan s’apuja dràsticament el preu d’un contracte a l’hora de renovar-lo i es força el llogater a marxar. 

Davant d’aquesta tàctica, les empreses que gestionen els pisos –molts d’ells provinents de la cartera d’hipoteques de Catalunya Caixa– cada cop estan més preparades. La setmana passada, el bufet d’advocats Vallès i Arbós va trucar als Mossos d’Esquadra i es van presentar diverses unitats d’antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO)​ quan els activistes hi van entrar. Avui, el grup Amat s’ha avançat i ho ha posat encara més difícil. El Sindicat de Llogaters, però, assegura que, d’una manera o una altra, intentaran que la Lourdes no s’hagi de moure del seu bloc de la Vall d’Hebron.

Més notícies
Antiavalots desallotgen un bufet d’advocats ocupat per activistes per demanar lloguers justos
Notícia: Antiavalots desallotgen un bufet d’advocats ocupat per activistes per demanar lloguers justos
Comparteix
El despatx gestiona la cartera de pisos de grans immobiliàries, asseguren des del Sindicat de Barri del Poble-sec
Ada Colau: “Sé què és la precarietat, sempre he viscut de lloguer”
Notícia: Ada Colau: “Sé què és la precarietat, sempre he viscut de lloguer”
Comparteix
L'alcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament sancionarà amb 2,8 milions d'euros de multa dos fons immobiliaris per tenir pisos buits
Veïns del Raval bloquegen la porta de l'edifici que ha de ser desnonat. | S. B.
Veïns del Raval aturen un desnonament de deu famílies
Notícia: Veïns del Raval aturen un desnonament de deu famílies
Comparteix
El bloc està ocupat des del 2014 i una cinquantena de persones han evitat l'actuació de la comitiva judicial
Mossos d'Esquadra executen el desnonament. | PAH Barcelona
Desnonament d’una família amb un nadó i un menor a Ciutat Vella
Notícia: Desnonament d’una família amb un nadó i un menor a Ciutat Vella
Comparteix
La PAH ha anunciat aquest matí l'arribada d'agents dels Mossos d'Esquadra per desnonar una mare amb dos fills
Activistes ocupen l'oficina del BBVA a passeig de Gràcia. | Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia
Activistes ocupen una oficina del BBVA per protestar contra un desnonament amb data oberta
Notícia: Activistes ocupen una oficina del BBVA per protestar contra un desnonament amb data oberta
Comparteix
Membres de l'Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia han entrat a les oficines del passeig de Gràcia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa