Antiavalots desallotgen un bufet d’advocats ocupat per activistes per demanar lloguers justos

El despatx gestiona la cartera de pisos de grans immobiliàries, asseguren des del Sindicat de Barri del Poble-sec

Aquest migdia el Sindicat de Barri del Poble-sec ha ocupat un bufet d’advocats que gestiona part de la cartera del grup estatunidenc immobiliari Blackstone, el més gran del món. L’objectiu era quedar-s’hi per demanar un lloguer assequible per a una família del Raval, però els treballadors del Bufet Vallès Arbós han avisat a la policia i els Mossos d’Esquadra han enviat els antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO). Després d’una breu resistència passiva, els agents han aconseguit desallotjar el despatx. 

En aquesta ocasió, els activistes en defensa de l’habitatge volien negociar el contracte de la Wendy i la Wanda a un pis del carrer Sant Martí (Ciutat Vella) on s’hi estan des de fa 2 anys, i en el que també hi viuen dues menors de 4 i 13 anys. La propietària d’aquell immoble és la gran immobiliària Budmac, asseguren des del Sindicat de Barri del Poble-sec, i qui ho gestiona és el bufet Vallés Arbós. Tanmateix, l’advocat al càrrec s’hi ha negat a parlar-ne sota la pressió de l’ocupació popular.

La pressió directa a un gran tenidor s’ha convertit un dels moviments més freqüents entre els moviments que defensen les condicions d’habitatge assequibles per fer front a la bombolla del lloguer. En altres ocasions, ha servit per aconseguir lloguers socials per a famílies vulnerables.

Un decret insuficient

Minuts abans d’entrar a la seu dels gestors de pisos, el Sindicat de Barri del Poble-sec ha valorat el reial decret que s’ha aprovat aquest matí el consell de ministres –que amplia els contractes mínims de lloguer de 3 a 5 anys– com una fita “insuficient”. Un dels portaveus del grup popular ha assegurat que amb la nova mesura continuaran “els desnonaments per ocupació i per impagament de lloguers” com s’ha fet fins ara. 

Més informació

Nou comentari