Ocupen una oficina del BBVA per reclamar el lloguer social per a un bloc ocupat del Raval

El Sindicat d'Habitatge del Raval assegura que s'hi quedaran fins el Blackstone, propietari de l'immoble, accedeixi a negociar

L’ajornament del desallotjament que hi havia previst avui al bloc ocupat del carrer Hospital número 99 ha tingut una segona part. Veïns del barri, amb els Sindicat d’Habitatge de Raval, han ocupat una oficina del BBVA a la Rambla per reclamar, a través de l’entitat bancària, que Blackstone, propietari de l’edifici, negociï un lloguer social per a les 10 famílies ocupants de l’immoble.

Els activistes han escollit una seu del BBVA perquè els pisos en qüestió eren propietat de Caixa Catalunya -entitat que va ser absorbida pel BBVA- i el 2014 els va vendre a Anticipa Real State, la filial de Blackstone que gestiona els actius immobiliaris del fons internacionalas.

Els concentrats, una vintena de membres del Sindicat d’Habitatge del Raval, demanen parlar amb algun responsable de l’entitat perquè  Blackstone negociï el lloguer social amb les famílies que estan pendents de ser desnonades.

Avui no s’ha arribat a executar l’ordre de desallotjament perquè els veïns ho han impedit. Però ara creuen que ara el jutge podria ordenar un desnonament amb data oberta, que es faria per sorpresa perquè els veïns no es poguessin organitzar.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana s’ha acostat fins a l’oficina per parlar amb els ocupants, però poc després han marxat perquè no hi havia aldarulls. Segons el sindicat, els responsables de l’oficina estan intentant localitzar algú de la immobiliària Anticipa.

Més informació

Nou comentari