Ocupen una administració de finques i aturen el desnonament d’una mare i un fill de 4 anys

L'ocupació ha aconseguit que s'iniciï la negociació per un lloguer social

L’entitat de defensa de l’habitatge Sindicat de Barri del Poble-sec ha ocupat aquesta tarda una oficina d’administració de finques per evitar que es desnoni la Bety, una mare dominicana que viu sola amb un fill de 4 anys. Després de dues hores de negociació i estira-i-arronsa, l’administrador ha enviat un correu en què demana l’advocat dels propietaris que suspengui el procés de desnonament i li ha fet arribar una còpia d’aquest missatge a l’advocat de la Bety a mode de compromís ferm. L’acció del sindicat, a més, ha aconseguit iniciar una negociació per fixar un lloguer assequible, ja que la dona portava mesos sense trobar una solució amb la propietat.

Des del grup de defensa de l’habitatge asseguren que la propietària del pis on viu la Bety –situat al carrer Blasco de Garay 45 (Poble-sec)– és una societat amb deu edificis en cartera en diferents punts de Barcelona. La propietat, a més, hauria sol·licitat un desnonament amb data oberta –agafen per sorpresa els afectats perquè no puguin organitzar-se per resistir-s’hi– i el jutge el va denegar, segons aquestes fonts. Després de veure aquesta actitud i d’haver intentar negociar en diferents ocasions amb la propietat, el Sindicat de Barri del Poble-sec ha ocupat el despatx de l’administrador per evitar el desnonament que estava previst per al dimecres de la setmana vinent. 

La Bety, que va patir un engany d’una màfia quan li van vendre les claus del pis per 800 euros fa dos anys i mig, busca ara aconseguir un lloguer social d’aproximadament 350 euros al mes. En aquest temps no ha pagat cap lloguer perquè “no sabia a qui pagar-lo”, assegura la dona. Ara, amb un nen que cursa P-4 a l’Escola Drassanes, té clar que vol quedar-se al barri del Poble-sec “costi el que costi”. Fins i tot amb un principi d’acord aconseguit perquè no es produeixi l’intent de desnonament de la propera setmana la Bety no es treu la por del cos. “El dimecres hem de ser-hi tots, si us plau, que no me’n refio”, demana.

L’ocupació de l’administradora, que han protagonitzat una vintena de persones, ha durat més de dues hores. El gestor de les finques ha començat la tarda defugint les demandes del sindicat, però després de comprovar que el pis de la Bety ha aconseguit la cèdula d’habitabilitat i que tot el que volia el grup era un inici de negociació, ha acabat acceptant les condicions i proposant que s’estudiï la proposta de fixar un lloguer social. Tot i així, després d’enviar el correu a l’advocat de la propietat, el col·lectiu ha demanat l’administrador que signés un document amb aquesta voluntat per escrit o bé que reenviés el correu a l’advocat de la Bety per donar-li un tarannà oficial al pacte i que no quedés en una comunicació interna entre el gestor i el lletrat. L’empresari s’ha negat, en un principi, i els activistes han pressionat amb càntics de protesta. Més d’una hora després, el gestor ha cedit.

Així presumeix Desokupa en una revista que es troba en oficines immobiliàries

Al vestíbul de l’oficina on s’han presentat els activistes, hi ha una revista del sector immobiliari amb un anunci de Desokupa i una entrevista al director de l’empresa, que ahir va protagonitzar un desallotjament d’un edifici ocupat que va acabar amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra contra els veïns que intentaven impedir-lo.

Anunci de Desokupa en una revista del sector immobiliari present a l'administració de finques ocupada per intentar impedir un desnonant al Poble-sec / Tot Barcelona

Anunci de Desokupa en una revista del sector immobiliari a l’administració de finques ocupada / Tot Barcelona

A més, en un número de la mateixa revista, es pot trobar una entrevista al director i fundador de Desokupa, Daniel Esteve. En ella, Esteve presumeix d’aconseguir  que “el 97% desallotjaments la primera setmana” a partir de la data en què reben l’encàrrec. 

Més informació

Nou comentari