Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El veïnat de Glòries exigeix no retardar més les obres a la Gran Via
  • CA

Després de set anys soportant el tràfec de les obres del túnel de Glòries, el teixit veïnal dels voltants de la plaça es conjura per exigir que els retards no es contagiïn també a la remodelació de la Gran Via, que ha de reduir els sis carrils de circulació i convertir l’espai alliberat de vehicles en un tram de 600 metres guanyat per als vianants entre el carrer Independència i la Rambla de Poblenou. Per tal de pressionar l’Ajuntament a no endarrerir la urbanització, les associacions de veïns de Clot-Camp de l’Arpa, Poblenou i Sagrada Família organitzen una manifestació aquest dissabte a les 12.00, que emprendrà la marxa des del Centre Cultural la Farinera.

Els convocants recorden que el compromís pactat amb les entitats va ser que la reforma de la Gran Via començaria just quan obrís el túnel de Glòries. Ara exigeixen que, com a mínim, arrenqui abans que el mandat finalitzi el juny de 2023 i que el Consistori rectifiqui els seus últims plans, que ajornen l’inici dels treballs fins d’aquí a dos anys i podrien no acabar fins a 2025.

“La pandèmia ha posposat els terminis d’obertura del túnel uns vuit mesos i això és normal. El que no és normal ni acceptable és que amb l’excusa de la pandèmia vulguin posposar la urbanització més de 30 mesos”, es queixen les organitzacions veïnals dels tres barris. Alhora, acusen l’Ajuntament de “marejar la perdiu” durant més d’un any i de desatendre “descaradament” els acords per una decisió que titllen d’“unilateral”.

A més, no troben de rebut fer esperar més els “milers de veïnes i de veïns que més han patit l’autopista, els molts anys d’obres i els endarrariments” a Glòries. També emfatitzen que la remodelació quedaria a expenses del govern municipal que es constitueixi després de les eleccions municipals de 2023, així que recalquen que no hi hauria garantia que la reforma acabi tirant endavant tal com es va dissenyar. En aquest sentit, reclamen que la Gran Via comenci a remodelar-se “encara que sigui el març o l’abril de 2023, poc abans de les eleccions”, per tal que “les obres no s’endarrareixin encara més anys”.

Les associacions de veïns també es desmarquen de la intervenció provisional amb urbanisme tàctic -les controvertides intervencions amb grans testos i calçades pintades que s’han estés en especial per l’Eixample- que l’Ajuntament pensa estendre al tram pendent de reconfingurar de la Gran Via mentre les obres no s’adjudiquen. Associacions de comerciants de Sant Martí i de la Sagrada Família també s’hi oposen.

“Creuen que poden quedar bé fent només una actuació tàctica que, en teoria, seria per uns dos anys, però que molt probablement podria transformar-se en una provisionalitat de bastants més anys”, sospiten els col·lectius veïnals. A més, jutgen “inacceptable” el cost pressupostat per a les mesures temporals mentre l’urbanització es demora. L’import de la proposta d’urbanisme tàctic es quantifica en 1,7 milions d’euros, segons documents de l’Ajuntament del juliol passat que les entitats han difós.

Més notícies
Un home escala la Torre Glòries de Barcelona / Twitter (@PereMercader)
VÍDEO | Un home escala la Torre Glòries sense mesures de seguretat
Notícia: VÍDEO | Un home escala la Torre Glòries sense mesures de seguretat
Comparteix
Fins al lloc dels fets s'han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Urbana i dels Bombers
Algunes de les teulades amb amiant que donen al pati de les escoles de Glòries / JR
L’Ajuntament defensa els treballs per desamiantar els entorns de les escoles
Notícia: L’Ajuntament defensa els treballs per desamiantar els entorns de les escoles
Comparteix
El gerent de Medi Ambient assegura que ja s’està intervenint en tres escoles de Glòries

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa