Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Eixos comercials contra l’urbanisme tàctic a la Gran Via
  • CA

Associacions comercials dels barris de Sant Martí i de la Sagrada Família aplegades a la patronal Barcelona Oberta s’han pronunciat en contra d’un nou pla d’urbanisme tàctic de l’Ajuntament. En aquest cas, es tracta d’una actuació provisional a la Gran Via mentre no es desencalla una rehabilitació de l’avinguda. Les entitats han qüestionat la mesura que s’anuncia temporal i que es posposi un projecte definitiu per a l’artèria viària, quan les organitzacions expliquen que s’esperava que la remodelació de la Gran Via finalitzes el primer trimestre de 2021.

Segons els eixos comercials, les intencions de l’Ajuntament passen per capgirar l’aspecte d’un tram de prop d’un quilòmetre de la Gran Via entre el Clot i el Poblenou i instal·lar-hi els elements característics de l’urbanisme tàctic, els mateixos que han generat controvèrsiaa l’Eixample, com els testos de grans dimensions, les pintures a la calçada i els bancs de formigó. “El pla provisional d’urbanització de la Gran Via suposa un clar exemple de falta de previsió en les obres, ja que s’ha trigat més de quatre anys a definir la urbanització definitiva“, es queixa el gerent de l’Eix Sagrada Família, Oriol Agulló.

Agulló tem que el tram de la Gran Via on es reprodueixi l’urbanisme tàctic es converteixi en “un laberint” que dificulti l’accés a aquesta zona de la ciutat fins al final del mandat, quan les entitats que critiquen el projecte apunten que és quan podria reprendre la idea d’una reforma definitiva de la Gran Via. A més, Barcelona Oberta i les altres entitats que agrupa troben un greuge en el fet que, en el mateix voltant on es programa l’actuació d’urbanisme tàctic, es retardi la finalització del túnel de Glòries.

En aquest sentit, els gremis de comerciants acusen el govern de l’alcaldessa Ada Colau de “falta de compromís”. A més, adverteix dels “continus embussos” a la Gran Via, tant d’entrada com de sortida de Barcelona.

Més notícies
Els assistents de la protesta convocada per 'Barcelona és imparable' a la plaça Sant Jaume / ACN
El moviment antiColau aplega més d’un miler de persones a Sant Jaume
Notícia: El moviment antiColau aplega més d’un miler de persones a Sant Jaume
Comparteix
La plataforma atrau els heterogenis detractors de l'alcaldessa en una protesta on no acudeix cap membre de l'oposició
Visitants del festival Open House a l'interior de la Casa Sayrach, en una imatge d'arxiu / Miquel Codolar / ACN
Les visites imprescindibles que no et pots perdre de l’Open House
Notícia: Les visites imprescindibles que no et pots perdre de l’Open House
Comparteix
El festival obre les portes de més de 150 edificis aquest cap de setmana en una nova edició en què reivindica l'arquitectura mediterrània

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa