Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament defensa els treballs per desamiantar els entorns de les escoles
  • CA

El gerent de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona, Frederic Ximeno, ha assegurat aquest dimarts que el consistori treballa per desamiantar els entorns de tres escoles de Glòries –Escola dels Encants, Escola Gaia i Escola Bressol Leonor Serrano– que en les últimes setmanes han denunciat el perill que suposa que els alumnes vagin a classe envoltats d’antigues fàbriques i magatzems plens de fibrociment.

ERC ha portat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports una proposició per instar el govern municipal a accelerar els treballs per retirar l’amiant dels entorns de 42 centres educatius afectats. “L’Ajuntament de Barcelona té el 100% de competències en Urbanisme: pot actuar i ha d’actuar, i encara més en un tema de salut pública”, ha criticat la regidora republicana Gemma Sendra.

Treballs en marxa

La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de tota l’oposició i l’abstenció dels dos partits del govern municipal. Ximeno ha explicat que al voltant de l’Escola Gaia s’ha encapsulat de manera provisional la coberta d’una nau i que a l’Escola Bressol Leonor Serrano i l’Escola dels Encants ja s’han dut a terme obres de desamiantat. Totes tres escoles s’han manifestat després de conèixer els resultats d’un informe del Consorci d’Educació de Barcelona que evidencia la presència de fibres d’amiant a edificis pròxims als centres.

“Sóc metge de família i conec en primera persona la problemàtica de l’amiant. He vist persones morir pels seus efectes. Cal dir-ho clar: això no és Glòries, és el Txernòbil de l’amiant“, explicava al TOT Barcelona Custodio Buil, pare de tres fills, dos dels quals van als Encants i el petit a la Leonor Serrano. Les famílies denuncien que fa una dècada que es coneixen els problemes per la presència de l’amiant i que no s’ha trobat cap solució efectiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa