Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïnat del Fòrum titlla de “temeritat” fer el Cruïlla i aconsella no apropar-s’hi

En plena expansió de la variant Delta i mentre es baten rècords diaris de contagis a Barcelona, el festival Cruïlla concentra unes 25.000 persones per dia des d’aquest dijous i fins dissabte al Fòrum en l’esdeveniment musical publicitat com el més multitudinari a Europa des de l’esclat de la pandèmia. Els organitzadors han ordenat cribatges massius -en què s’han confirmat 123 casos positius en 13.000 test d’antígens practicats fins al vespre- i l’ús obligatori de mascareta per respondre a l’esbroncada del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, perquè no es produeixin aglomeracions que amenacin de propagar encara més la Covid. Les mesures, però, no tranquil·litzen el moviment veïnal del voltant del Fòrum, que torna a acollir un gran certamen després d’un any de treva. Consutats pel TOT Barcelona, cinc col·lectius dels barris més pròxims a l’escenari del Cruïlla titllen d’incongruent que no se suspengui malgrat que els casos d’infecció s’hagin disparat.

Encara més, un d’ells, el Moviment Diagonal Mar, ha recomanat a les xarxes socials no apropar-se als voltants del Fòrum als vespres i a les nits dels tres dies del Cruïlla, per esquivar “l’allau d’assistents” i un eventual risc de contagi. “Estem molt descontents. Resulta que l’Hospital del Mar ha d’obrir una planta de Covid i no tanquen el Cruïlla? No hi ha dret”, es queixen a l’entitat.

“Si la Generalitat tanca l’oci nocturn perquè creu que és un focus d’augment de contagis, no s’entén que es mantigui un festival que aglutina tantíssima gent, per moltes proves d’antígens que facin”, rebla José Manuel Sánchez, president de l’Associació Zona Fòrum, que representa els habitatges més propers a l’escenari. Igual que la resta del teixit associatiu d’aquest extrem del districte de Sant Martí, l’entitat reclama des de fa anys que el Fòrum aculli menys espectacles per reduir molèsties freqüents per soroll, botellons i incivisme que desvetllen els veïns de les immediacions quan es programen espectacles. La petició, però, no ha quallat fins ara.   

“La nostra principal preocupació continua sent les molèsties que el festival comportarà a la gent del barri. Aquí n’hi ha que fugim per no haver d’estar-nos fins a les quatre de la matinada sense dormir, però la majoria no ho pot fer i ha d’aixecar-se d’hora l’endemà per anar a treballar. Si s’afegeix la situació sanitària, el moment és totalment desaconsellable per fer el festival”, addueix Sánchez, que creu que l’advertència d’Argimon al Cruïlla per evitar multituds es queda curta: “En comptes d’un toc d’atenció, el que s’ha de fer és legislar”.

“Gran irresponsabilitat”

“No han tingut nassos d’aturar-lo. En 15 dies estarem pitjor”, tem Enric Navarro, membre de la plataforma ecologista Airenet. Creu que mantenir el certamen “és un acte de temeritat i una gran irresponsabilitat”. “S’ha anat a salvar el negoci del festival i d’una empresa de cervesa. Haurem de demanar responsabilitats si després els contagis es desmadren”, anticipa.

L’Associació de Veïns de Maresme apunta un altre motiu de disgust: ningú els ha informat ni de mesures per contenir l’habitual desori als carrers quan acaben els concerts multitudinaris al Fòrum ni de protocols per minimitzar el risc de contagis. “Ens van dir a l’Ajuntament que hi hauria una reunió però el silenci ha estat total”, recrimina. “A sobre posaran un munt de policia a Ciutat Vella per evitar botellons el cap de setmana i nosaltres haurem d’aguantar-los”, sospita el Moviment Diagonal Mar.

El cribatge massiu tampoc acaba de convèncer el moviment veïnal. “L’eficàcia dels antígens és relativa. Que se’n facin 25.000 no ens dona prou tranquil·litat”, expressa el president de l’Associació de Veïns del Besòs, Paco Abad. A més, considera que també és inapropiat que el Cruïlla se celebri perquè, a prop del Fòrum, hi ha una unitat de l’Hospital del Mar dedicada a l’atenció de casos d’apnea del son. “Tinc un company que ha de venir dissabte perquè li facin la prova i ha de passar la nit dormint a l’hospital. Ja l’he avisat que difícilment podrà fer-ho si no l’aïllen. Demostra que els voltants del Fòrum no estan preparats per a festivals fins a altes hores de la matinada”, opina Sánchez.   

Més notícies
Treballadors del Cruïlla ultimen el muntatge de l'escenari gran del festival / ACN

Senyor Oca dona positiu al test d’antígens i no podrà tocar en la inauguració del Cruïlla

Notícia: Senyor Oca dona positiu al test d’antígens i no podrà tocar en la inauguració del Cruïlla
Comparteix
Sr. Wilson i Griffi substituiran l'actuació de Sergi Sales
Notícia: Senyor Oca dona positiu al test d’antígens i no podrà tocar en la inauguració del Cruïlla - Mobile
Imatge d'arxiu d'un espectacle del Cruïlla al Poble Espanyol / Festival Cruïlla

Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid

Notícia: Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid
Comparteix
El festival substitueix un grup britànic i un macedoni al no poder garantir que es desplacin a Barcelona
Notícia: Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa