El cribatge massiu d’espectadors del festival Cruïlla ha diagnosticat 123 positius de Covid-19 fins a les 21.00 hores. Segons ha informat l’organització de l’esdeveniment, que ha començat aquest dijous i allarga la programació de concerts fins a dissabte, 13.000 persones s’han sotmès a tests d’antígens fins aquest vespre. S’espera que prop de 25.000 persones passin cada dia pel certamen.

Aquesta tarda, el director del festival Cruïlla, Jordi Herreruela, havia quantificat que les proves a l’entrada del recinte havien detectat entre “60 i 70” infectats de Covid-19 entre els primers 7.000 espectadors que han passat el control fins abans de les 19.00 hores. “Es calcula que aquestes 70 persones poden contagiar entre 600 i 1.000 persones”, ha estimat Herreruela en declaracions a Catalunya Ràdio.

El responsable del Cruïlla ha defensat la seguretat del festival en plena nova onada de contagis a Barcelona i la utilitat dels cribatges massius per frenar la propagació de la Covid. “Estem reduint la capacitat de contagi que aquestes persones podrien haver causat”, ha adduït Herreruela sobre els contagiats que, de moment, els 300 sanitaris destinats al Centre de Convencions Internacionals del Fòrum han diagnosticat.

Els primers assistents del Cruïlla que han fet cua aquesta tarda al punt de control sanitari no han hagut d’esperar més de cinc minuts per fer-se el test d’antígens. Per ara, l’entrada al recinte del Fòrum no pateix aglomeracions. El Departament de salut ha cridat a evitar-les per evitar que el festiva pugui convertir-se en focus de contagi.

Nou comentari

Més notícies
Treballadors del Cruïlla ultimen el muntatge de l'escenari gran del festival / ACN

Senyor Oca dona positiu al test d’antígens i no podrà tocar en la inauguració del Cruïlla

Sr. Wilson i Griffi substituiran l'actuació de Sergi Sales
Públic al Cruïlla en una edició anterior a la pandèmia / ACN

El Cruïlla promet 25.000 test diaris per no desconvocar el festival

El festival diu sentir-se "pressionat" pels avisos de Salut per evitar aglomeracions als concerts que comencen demà