Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cues de només 5 minuts en la primera jornada de Cruïlla
  • CA

Tot en ordre. El festival Cruïlla pot presumir, almenys en els primers minuts de l’edició d’enguany, que no està patint aglomeracions a l’entrada del Fòrum. A dos quarts de cinc de la tarda, les cues per fer els tests d’antígens no superen els cinc minuts. És a dir, que quan la gent arriba al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), lloc on es fan els tests, només passen uns 20 minuts fins que poden accedir dins del fòrum: cinc de cua i quinze d’espera fins rebre el resultat negatiu.

El procés és el següent: La gent arriba al CCIB i hi accedeix a través de dues grans portes. Un cop dins, es vincula l’entrada i el DNI de cada assistent amb la seva polsera. Després, cada assistent entra en un box on se li practica el test d’antígens. Al cap d’un minut, ja pot sortir del recinte i dirigir-se cap a les portes del Fòrum perquè quinze minuts després rebrà al seu correu electrònic el resultat del test, que es vincula directament amb la seva polsera.

La zona de cribratges del Cruïlla, amb assistents al festival sotmetent-se als testos | ACN - Pere Francesch
La zona de cribratges del Cruïlla, amb assistents al festival sotmetent-se als testos | ACN – Pere Francesch

La majoria de persones que passava per tot aquest circuit estava visiblement nerviosa. Si el test surt positiu, no poden entrar al festival. I si surt negatiu, és possible que assisteixin per primer cop a un concert sense distància social des que va començar la pandèmia; excepte si han assistit als assajos clínics de la sala Apolo, el Palau Sant Jordi o els festivals Canet Rock i Vida.

“Que sigui l’última vegada que em posen un pal al nas!”, li cridava una noia a la sortida del CCIB a la seva amiga. La prova, però, és de les menys desagradables: és ràpida i el pal només frega les parets interiors del nas. Alguns assistents, però, reconeixen en declaracions al TOT Barcelona que han assistit a primera hora per evitar les aglomeracions que van veure als festivals de la setmana passada i no perdre’s els seus concerts.

El concert que segur que es perdrà tothom, malauradament, serà el de Senyor Oca. El raper català era l’encarregat d’obrir el festival amb el primer concert de la jornada. Lamentablement, ha donat positiu aquest matí quan s’ha fet la prova d’antígens i no podrà actuar. El substituiran Sr. Wilson i Griffi.

Un dels cartells repartits pel festival que recorden l'obligatorietat de la mascareta, al costat d'un dispensador de gel hidroalcohòlic | A.D.
Un dels cartells repartits pel festival que recorden l’obligatorietat de la mascareta, al costat d’un dispensador de gel hidroalcohòlic | A.D.

Tothom està obligat a dur mascareta dins del festival. De fet, un cop ja s’ha realitzat el test d’antígens, es reparteixen mascaretes entre tots els assistents. Un cop dins, ningú no se la pot treure. L’única excepció és si un assistent està bevent o menjant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa