Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Cruïlla promet 25.000 test diaris per no desconvocar el festival

El Cruïlla ultima els preparatius de la seva edició més difícil al Parc del Fòrum amb la promesa d’esdevenir el primer festival europeu d’aquesta dimensió que se celebra en pandèmia. L’organització ha preparat un gran dispositiu al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), convertit en un espai on cribrar 25.000 persones diàries cada una de les tres jornades de festival, des d’aquest dijous i fins dissabte.

“Això no s’ha fet mai al món”, ha dit aquest dimecres Jordi Herreruela. El director del Cruïlla admet que senten la “pressió” pels darrers advertiments del Govern perquè siguin rigorosos a l’interior del recinte, on hi haurà 150 treballadors controlant l’ús de la mascareta i que no es mengi ni es begui davant dels escenaris.

El dispositiu del Festival Cruïlla per testejar els seus assistents inclou un equip sanitari de fins a 300 persones, 200 dels quals són els auxiliars d’infermeria que realitzaran els tests -fins a 4.200 per hora en el moment de major activitat- i 100 són validadors de les proves. Els assistents tenen una hora assignada per fer-se la prova. L’organització insisteix que es respectin aquests torns per evitar aglomeracions. El festival calcula que tot el procés des de l’entrada amb porta prèviament assignada fins a la porta del festival s’hauria de fer en 45 minuts, incloent 30 minuts per a l’accés i test al CCIB més un quart d’hora fins disposar del resultat, sense el qual no es pot entrar al festival.

Prova per entrar-hi

Herreruela considera que si surt bé, no tan sols farà possible la celebració d’un festival de masses sinó que és “visibilitzarà” que “es podria cribrar la població de tot Catalunya en una setmana”, cas que fos necessari. Aquesta feina “no l’hauríem de fer els promotors”, ha opinat el director del Cruïlla, que diu que són els testos en farmàcies els que haurien de ser els “notaris de la nostra salut”.

Com s’ha fet en altres assajos, concerts i festivals, un resultat positiu en el test d’antígens comportarà la retirada de l’entrada (i la devolució del seu import), i l’avís al sistema de salut. Herreruela ha recordat aquest dimecres que una de les virtuts del testeig massiu és precisament la detecció de positius que d’una altra manera podrien estendre el virus. En aquest sentit, el festival calcula que es podrien donar entre 350 i 400 casos positius en tot el festival, i extrapola que això faria “prevenir la propagació d’entre 3.000 i 5.000 casos”.

El festival manté l’ús de la mascareta obligatori. Herreruela ha adduït que mantenint el cartell del Cruïlla “no només s’està fent un festival sinó una prova pilot per trobar sistemes que permetin sortir del confinament”. Herreruela s’ha referit a l’advertiment directe que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va fer dimarts en la línia que imatges “no desitjades” com algunes que s’han vist del Festival Vida sense complir les mesures anticovid “no es poden repetir”. El màxim responsable del certamen ha dit que se sent “molt pressionat” per les seves paraules, però també “satisfet” que tot i així des del departament “es confiï en el rigor amb que el Cruïlla treballa” havent autoritzat la seva celebració.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un espectacle del Cruïlla al Poble Espanyol / Festival Cruïlla

Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid

Notícia: Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid
Comparteix
El festival substitueix un grup britànic i un macedoni al no poder garantir que es desplacin a Barcelona
Notícia: Dues bandes cauen del Cruïlla per trobar dificultats per viatjar a causa de la Covid - Mobile
Públic durant un concert al Primavera Sound, el 31 de maig del 2019 / ACN

Brutícia, soroll i ‘botellons’: els veïns temen la represa dels festivals multitudinaris

Notícia: Brutícia, soroll i ‘botellons’: els veïns temen la represa dels festivals multitudinaris
Comparteix
El retorn de la vida cultural nocturna fa témer a diferents districtes que les molèsties els amarguin de nou
Notícia: Brutícia, soroll i ‘botellons’: els veïns temen la represa dels festivals multitudinaris - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa