Avís d’Argimon al festival Cruïlla per evitar aglomeracions enmig de la cinquena onada

El conseller adverteix que no es pot repetir la massificació que s'ha vist al festival Vida

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha llançat una advertència directa aquest dimarts al festival Cruïlla, que manté el cartell d’actuacions que començaran el dijous i s’allargaran fins dissabte. Argimon ha fet referència a les aglomeracions que s’han vist el darrer cap de setmana al festival Vida, de Vilanova i la Geltrú, amb els contagis per la cinquena onada del coronavirus ja disparats a Catalunya. “No són imatges que es puguin repetir”, ha subratllat el conseller.

Argimon ha explicat que han contactat amb els organitzadors del festival, que se celebrarà al Parc del Fòrum, per advertir-los que prenguin mesures per evitar que no es respectin les distàncies de seguretat i garantir altres prevencions en ple rebrot de la pandèmia a Barcelona. El conseller ha admès que el Cruïlla “és un festival ja aprovat”, però ha recalcat que no treu que hagi de reforçar els controls sanitaris.

D’acord amb les noves mesures amb què la Generalitat exigeix testos negatius o certificat de vacunació per accedir a esdeveniments amb més de 500 espectadors, el Cruïlla ha anunciat “cribatges multitudinaris” per fer del recinte un espai “segur”, ha assegurat, i no alterar la programació. Els organitzadors preveuen “test d’antígens diaris” per evitar que hi accedeixin visitants contagiats. Alhora, demana al públic reservar hora amb antel·lació per fer-se la prova evitant cues. El festival insta a dur la mascareta posada en tot moment. Els assistents només se la podran treure quan estiguin menjant o bevent.

Més informació

Nou comentari