Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou rècord de contagis a Barcelona
  • CA

La cinquena onada segueix accelerant-se a Barcelona. Aquesta setmana el departament de Salut ja ha registrat 4.709 casos de Covid-19 i s’han tornat a batre rècords de contagis diaris. Dilluns es van detectar 1.995 positius i dimarts 1.969, les dues xifres més altes de tota la pandèmia. En només tres dies s’han registrat més de la meitat de casos que en tota la setmana passada, que ja havia marcat un màxim històric per l’alta infectivitat de la variant Delta.

Els indicadors epidemiològics segueixen disparats amb un risc de rebrot per sobre de 2.150 punts –el llindar de Salut per considerar que la situació és molt greu és de només 100– i la velocitat de contagi (Rt) segueix per sobre de 3, la qual cosa vol dir que cada malalt infecta, de mitjana, tres persones més. Tot això amb una taxa de positivitat –percentatge de positius respecte al nombre de total de proves– del 18,9%, quan l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que per sobre del 5% una pandèmia està “fora de control”.

Amb la pandèmia desbocada, la Generalitat ha decidit tornar a tancar l’coi nocturn i obligar els esdeveniments amb més de 500 assistents a fer testos d’antígens a tots els participants per intentar frenar els contagis, que sobretot en concentren en la població menor de 30 anys, que han estat els últims a ser cridats a vacunar-se. Tot i això, el fet que el 50% dels barcelonins majors de 16 anys ja tingui la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19 ha ajudat a que la cinquena onada no es noti amb tanta força als hospitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa