Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Màxim històric de contagis en una setmana a Barcelona
  • CA

La cinquena onada de la Covid-19 s’accelera a una velocitat mai vista fins ara per l’alta infectivitat de la variant Delta. Després de marcar un nou rècord de casos en un sol dia, el rebrot que afecta Barcelona ha arribat a màxims històrics i aquesta setmana ja s’han superat els 7.000 positius, un màxim històric des que va començar la pandèmia, segons les dades del departament de Salut. Fins els més afectats són els joves menors de 30 anys, que són el col·lectiu que ha quedat pel final de la campanya de vacunació.

El 30 juny, amb 1.684 positius, es va convertir en el dia amb més casos de la pandèmia, seguit de l’1 de juliol amb 1.516. L’anterior dia amb més positius va ser el 21 d’octubre del 2020, en el pic de la tercera onada de Covid-19. L’increment de casos de moment encara no es deixa notar als hospitals, però l’allau de persones que volen fer-se PCR o testos d’antígens amenacen de col·lapsar l’atenció primària, que es troba en un moment crític per la represa de les visites presencials.

Pel que fa als indicadors epidemiològics de Salut, el risc de rebrot ha superat els 1.000 punts per primera vegada des de l’octubre i la velocitat de contagi (Rt) està en 2,47, un punt i mig per sobre de principis de mes. La taxa de positivitat –percentatge de casos detectats en relació amb el nombre de proves fetes– s’enfila fins al 17%, una xifra alarmant que fa impossible el rastreig de casos i que, segons els epidemiòlegs, implica que hi ha molts casos que passen desapercebuts perquè no es fan prou proves. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa