Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La cinquena onada s’accelera a Barcelona i es disparen els nous contagis

La cinquena onada comença a agafar embranzida. El departament de Salut ha registrat 4.123 casos a Barcelona entre el 23 i el 29 de juny, una xifra quatre vegades superior a la de la setmana anterior. El nou rebrot de casos ha disparat tots els indicadors epidemiològics i el risc de rebrot ja supera àmpliament els 700 punts, mentre que la velocitat de contagi (Rt) està en 2,2. 

La pitjor notícia és que la taxa de positivitat –percentatge de casos positius en relació al nombre total de proves fetes– s’ha enfilat fins al 14,5%, la qual cosa vol dir que ja no es pot fer un rastreig efectiu dels nou contagis i, segons els experts, implica que molts casos quedin sense detectar perquè no es fan prou PCR o testos d’antígens.

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, va advertir aquesta setmana que és “una mica tard” per aturar “en sec” l’increment de casos i que ara tots els esforços s’han de centrar en la vacunació. El departament de Salut ha confirmat que la gran majoria de nous contagis s’està produint en població jove i pendent de vacunar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa