Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Porta oberta al vandalisme en una pista de joc de l’Ajuntament de Barcelona

Una instal·lació esportiva que pertany a l’Ajuntament de Barcelona porta de corcoll des de fa temps a veïns al barri del Besòs i el Maresme. Les pistes vermelles de la Rambla Prim són motiu recurrent de queixa, ja sigui per sorolloses incursions a hores intempestives o per les pretensions apropiatòries d’alguns que les acaparen com si fos una extensió de casa seva, recriminen veïns de l’entorn.

El districte de Sant Martí admet episodis habituals de vandalisme en el recinte. Tot i haver provat amb diferents mètodes per barrar el pas per la nit, les destrosses contínues per forçar-ne l’entrada han fet desistir l’Ajuntament. Les pistes estan ara sempre obertes, però les molèsties continuen si fa no fa com abans.

“Algun cop hi anava amb la meva filla, perquè m’agrada jugar a fer unes canastes amb ella. Però ara hi va un grup que té les pistes monopolitzades de males maneres: es posen amb altaveus, fan unes birres…”, comenta la Laura, una veïna del barri. “Vaig anar amb quatre criatures fa poc i ens van deixar la porteria una estona, però hi havia mal clima, els nanos se’n van adonar i vam marxar”, relata.

Les pistes vermelles de la Rambla Prim, al Besòs i el Maresme / JR
Les pistes vermelles de la Rambla Prim, al Besòs i el Maresme / JR

Panys, cadenats i frontisses… tot trencat

El govern de Sant Martí va admetre el maig passat que a la instal·lació es produïa un “trencament constant de diferents sistemes de tancament, com cadenats, panys desmuntables, grilló corredís, frontissa i cadenats de combinació”, tal com consta en una resposta a una pregunta d’ERC. Vist que cap mètode no dissuadia la bretolada, el districte diu en el mateix escrit que va optar per “canviar l’estratègia”.

La decisió va ser “mantenir obertes les pistes sempre”, en comptes de limitar-ho a l’horari habitual per fer-ne ús, de 10.00 a 22.00 hores al llarg de tota la setmana. El districte puntualitza que ha fet acompanyar l’accés lliure que es facilita ara en qualsevol moment del dia o de la nit amb la instal·lació de “cartellera de grans dimensions a l’interior de les pistes”. Els senyals citen l’ordenança reguladora del soroll i les vibracions de l’Ajuntament, “remarcant que és un espai de convivència i de promoció del lleure i l’esport”, assenyala el mateix informe del districte de Sant Martí, presidit pel regidor socialista David Escudé.

Cartell penjat a les pistes vermelles de la Rambla Prim / JR
Cartell penjat a les pistes vermelles de la Rambla Prim / JR

“Als rètols posa que no s’hi pot estar més de 30 minuts, que no es pot beure, que no es pot entrar amb gossos, que no es pot fer això o allò altre… Però no se’ls fa gaire cas”, admet el vicepresident de l’Associació de Veïns del Maresme, Ramon Tur. L’entitat rep notícia d’incomoditats habituals per al veïnat a les pistes des de fa temps.   

Més de 200 panys esberlats

Dins es fa algun que altre botellot, també ens ha arribat que algun cop s’hi han fet baralles de gossos, hi ha qui les utilitza de pipican… I després hi ha gent que s’hi està tota la tarda”, enumera Tur. Afegeix que l’associació ha tret els problemes a les pistes vermelles amb freqüència en la mesa que el districte té constituïda per a qüestions de civisme.

“Ho estan estudiant. Diuen que porten més de 200 panys trencats”, afirma Tur. L’Associació de Veïns del Maresme reclama que membres de la brigada municipal s’encarreguin de tancar el recinte amb garanties, com passa a altres equipaments similars de la ciutat.

El paviment malmès de les pistes vermelles de la rambla Prim, al Besòs i el Maresme / Cedida
El paviment malmès de les pistes vermelles de la rambla Prim, al Besòs i el Maresme / Cedida

La consellera portaveu d’ERC a Sant Martí, Lourdes Arrando, no troba coherent que el districte s’hagi decantat per deixar pas franc a tota hora. “Fa una mica de vergonya que, com s’és incapaç de trobar una solució, es deixi obert, sense calcular el que pot suposar, sobretot a l’estiu”, adverteix.

Qüestió a banda és l’estat deficient de part de les pistes. “Una està arreglada, però l’altra està feta pols i deixada”, evalua Tur. “És una degradació que ve d’abans de l’inici de la pandèmia. Estan malmeses, l’asfalt està aixecat… És un desastre”, protesta la Laura.

Més notícies
Pisos del barri del Besòs i el Maresme / Jordi Play

Un regidor del PSC culpa els veïns pel retard amb l’aluminosi del Besòs

Notícia: Un regidor del PSC culpa els veïns pel retard amb l’aluminosi del Besòs
Comparteix
Escudé diu que una part impedeix que els tècnics inspeccionin edificis afectats i l’Associació de Veïns del Maresme l'acusa de mentir
Notícia: Un regidor del PSC culpa els veïns pel retard amb l’aluminosi del Besòs - Mobile
Incineradora de Sant Adrià de Besòs (Barcelona) | Foto: Tersa

La Generalitat avala els nivells de contaminació de la incineradora del Besòs

Notícia: La Generalitat avala els nivells de contaminació de la incineradora del Besòs
Comparteix
El regidor i president de TERSA Eloi Badia desvincula aquest estudi de la seva imputació per presumpte delicte ecològic
Notícia: La Generalitat avala els nivells de contaminació de la incineradora del Besòs - Mobile
Elisenda Alamany (ERC) i David Escudé (PSC), al barri del Besòs i el Maresme / JR

Pacte sense presència dels comuns per reobrir una escola d’adults al Besòs

Notícia: Pacte sense presència dels comuns per reobrir una escola d’adults al Besòs
Comparteix
ERC i el PSC oficialitzen el retorn del centre tancat el 2014 i recalquen que és un acord entre els republicans i el govern
Notícia: Pacte sense presència dels comuns per reobrir una escola d’adults al Besòs - Mobile
Un edifici amb problemes d'estructura al barri del Besòs-Maresme JORDI PLAY

Barcelona fa esperar l’aluminosi del Besòs i el Maresme

Notícia: Barcelona fa esperar l’aluminosi del Besòs i el Maresme
Comparteix
L’Ajuntament havia d’inspeccionar 45 comunitats entre 2020 i 2021 abans d’arrencar les obres, però només porta 15 escales examinades
Notícia: Barcelona fa esperar l’aluminosi del Besòs i el Maresme - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Manel a juliol 23, 2022 | 12:50
  Manel juliol 23, 2022 | 12:50
  Hi ha barris què no tenen remei, no es poden fer instal·lacions.comunitàries, és perdre el temps i diners, massa garrulo i incivic..
 2. Icona del comentari de: fat boy a juliol 23, 2022 | 14:27
  fat boy juliol 23, 2022 | 14:27
  Podrien fer com a l'estacio de Rotterdam que per fer fora els indesitjables posaven musica classica ininterrumpidament. Ma de sant.
 3. Icona del comentari de: L'ou esquerra a juliol 23, 2022 | 19:24
  L'ou esquerra juliol 23, 2022 | 19:24
  Sra Colau i companyia, a on és la padagogía????. Quan un acaba la paciència explicant una cosa, la de tornar a començar, la paciència i la pedagogía, tornar-hi, tornar-hi i tornar-hi. Ho has entès Sra Colau???
 4. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a juliol 23, 2022 | 19:42
  Dani_Andreuenc juliol 23, 2022 | 19:42
  Deixant de banda els impresentables que ho destrossen tot, a dia d' avui, Barcelona fot fastic. A La Sagrera per exemple tot es treure plaçes d' aparcament. El que han fet a Berenguer de Palou es absurd. Sembla una autovia!! Buida. S' han carregat decenes de plaçes d' aparcament per plaer! Arribara el dia que aquells que tenim cotxe serem engarjolats a la ciutat de Colau!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa