Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Urbana nega errors per multar un fotoperiodista durant el toc de queda
  • CA

La Guàrdia Urbana s’ha expressat públicament aquest dilluns sobre les acusacions del fotoperiodista David Melero, que va revelar que uns agents el van multar la matinada de diumenge culpant-lo de saltar-se el toc de queda, tot i assegurar que els va mostrar dues acreditacions i va explicar-los que tornava de cobrir una festa il·legal a Nou Barris. A través d’un missatge a Twitter, el cos ha defensat l’actuació dels agents i ha tret versemblança a l’explicació dels fets del fotoperiodista.

Segons la Guàrdia Urbana, la intervenció dels policies que van imposar una sanció a Melero va ser “ajustada a dret”. La policia local de Barcelona diu basar-se en “la versió dels agents”, que sosté que “difereix molt de l’aportada pels periodista”. El cos apunta al TOT Barcelona que, a causa de la llei de protecció de dades, no pot oferir més detalls sobre quin és el relat dels policies que van amonestar el fotògraf.

Per la seva banda, Melero ha lamentat a les xarxes socials que no el creguessin que tornés d’intentar documentar una festa que el van avisar que se celebrava en la matinada de Nadal a Sant Esteve al barri de Roquetes i que incomplia el confinament nocturn. El periodista va afegir que els agents van comportar-se amb “prepotència, supèrbia i xuleria“.

Alhora, la Urbana ha expressat aquest dimarts que es posa “a disposició del Sindicat de Periodistes per informar de la intervenció”. Melero sosté que els policies el van identificar cap a les dues de la matinada, quan ja tornava cap a casa després de treballar. Va assegurar que els va mostrar dues credencials -del Sindicat de Periodistes i de la Federació Internacional de Periodistes- i que li permeten exercir la feina en l’horari de restriccions a la mobilitat. Va afirmar, però, que els policies van fer-ne cas omís i no li van servir per esquivar la multa.

“Posteriorment m’han informat que quedava sancionat perquè m’havia saltat l’estat d’alarma i el toc de queda”, va afegir el fotoperiodista a les xarxes socials. Després de la reinstauració del toc de queda, Melero ha estat cobrint la nit barcelonina. De fet, la primera nit amb restriccions va fotografiar l’encastament d’un cotxe en una botiga de tecnologia de Sants la matinada del 24 de desembre.

Més notícies
Número 26 del carrer de Piquer, al barri del Poble-sec, on hi havia un narcolocal / Google
L’Ajuntament demana a la justícia tancar un narcolocal en “risc d’incendi”
Notícia: L’Ajuntament demana a la justícia tancar un narcolocal en “risc d’incendi”
Comparteix
El jutge va arxivar la causa per falta de proves, però el consistori ha constat la comissió de delictes contra la salut pública, afectació sobre la finca i molèsties veïnals
Un agent de la Guàrdia Urbana practicant una detenció / GUB
Enxampats després de robar un xec d’alt valor al passeig de Gràcia
Notícia: Enxampats després de robar un xec d’alt valor al passeig de Gràcia
Comparteix
Els dos presumptes lladres van apropiar-se d'un taló bescanviable per 13.600 euros

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa