Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament demana a la justícia tancar un narcolocal en “risc d’incendi”

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la justícia desallotjar un narcolocal al barri del Poble-sec de Barcelona. Aquest és un dels “un dels principals punts [de venda i consum de drogues] que hi ha ara mateix a la ciutat”, ha assegurat Marc Serra, regidor del districte de Sants-Montjuïc. Des de l’abril al número 26 del carrer de Piquer hi ha molèsties veïnals, perquè aquest espai en desús l’ha ocupat una “organització criminal”, segons Serra, dedicada a la comissió d’un delicte continuat contra la salut pública. El propietari del baix va decidir denunciar els fets a l’estiu, amb el suport del consistori i dels Mossos d’Esquadra, però el jutge va arxivar la causa, per falta de proves.

Malgrat tot, l’Ajuntament ha enviat aquest dilluns un informe a la justícia, on ha pogut constatar els fets delictius, a més de les molèsties veïnals i l’afectació sobre la finca. En concret, alguns veïns que conviuen “paret amb paret” amb els delinqüents han vist com casa seva s’omplia d’humitats, ha exemplificat Serra, que també ha dit que hi ha hagut d’altres que pateixen fortes olors a casa seva, per culpa de la droga que es consumeix a l’interior del baix, a més d’altres que han hagut de canviar part del mobiliari de casa seva. L’Ajuntament també ha comptat amb els serveis de Bombers de Barcelona, que han certificat que hi ha un “risc d’incendi” potencial, ja que també s’està cometent un delicte de frau de fluid elèctric, en tenir punxada la llum.

Les baralles “diàries” entre els consumidors de droga “fan impossible el descans i convivència veïnal”, ha sostingut Serra, que ha explicat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han fet “centenars” d’intervencions per evitar un mal major. “Han fet gairebé permanència les 24 hores del dia per intentar minimitzar al màxim aquesta situació”, ha dit.

“Aquest procediment s’està allargant més del que seria raonable, perquè va començar just després de l’estiu, un cop es va arxivar la causa penal i ens trobem ja finalitzant l’any i aquest problema s’està cronificant i fins i tot intensificant”, ha lamentat el regidor. “No entenem com un sistema judicial, que ordena desallotjaments de famílies vulnerables cada dia, de deu en deu, triga gairebé nou mesos a poder resoldre una situació com aquesta, quan hi ha un consens per part de totes les parts que s’ha de produir aquest desallotjament de forma imminent”, ha denunciat.

Els veïns fan cassolades davant el local

Com a acte de protesta, els veïns han decidit fer cassolades davant del local ocupat i dedicat a la venda i consum de droga, per intentar expulsar els delinqüents de la finca. Fins i tot, sent coneixedors que els ocupants de l’immoble són conflictius. De fet, el regidor del districte de Sants-Montjuïc ha explicat que alguns dels operatius policials ha acabat amb detencions, fins i tot algunes persones retingudes per tinença d’armes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa