Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un fotoperiodista denuncia que l’han multat per saltar-se el toc de queda
  • CA

El fotoperiodista David Melero ha denunciat que la Guàrdia Urbana el va identificar i multar la matinada de diumenge quan tornava de cobrir una festa il·legal que s’estava fent al barri de les Roquetes, a Nou Barris. Segons Melero, la policia barcelonina l’acusa de saltar-se el toc de queda, tot i assegura que anava degudament identificat amb les credencials del Col·legi de Periodistes de Catalunya i del Sindicat de Periodistes de Catalunya.

Després de la reinstauració del toc de queda, Melero ha estat cobrint la nit barcelonina. De fet, la primera nit amb restriccions va fotografiar l’encastament d’un cotxe en una botiga de tecnologia de Sants la matinada del 24 de desembre. “Aquesta nit la Guàrdia Urbana m’ha multat per estar documentant un succés durant el toc de queda”, ha dit en una piulada. “Marxava a casa i m’han identificat, posteriorment m’han informat que quedava sancionat perquè m’havia saltat l’estat d’alarma i el toc de queda”.

Prepotents i superbs

El fotoperiodista ha acusat els agents de la Urbana de comportar-se amb “prepotència, supèrbia i xuleria i lamenta que no l’hagin cregut. En declaracions posteriors a betevé, Melero ha detallat que havia anat a cobrir una festa nocturna que s’havia organitzat a Nou Barris, però en arribar va considerar que no era una bona idea treure la càmera i va decidir tornar cap a casa. Va ser llavors quan una patrulla va aturar el cotxe que l’havia anat a buscar.

Segons Melero, quan els policies el van identificar, els va ensenyar les seves credencials, però no es va poder esquivar la multa. “No es creien que no estigués de festa”, ha explicat. Fins i tot va els oferir sotmetre’s a un control d’alcoholèmia i a un test de drogues per demostrar-ho. L’Ajuntament s’ha limitat a comentar que si qualsevol persona està en desacord amb el motiu d’una multa que rebi pot posar un recurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa