Una gran cadena humana a Barcelona per deixar clar que “Catalunya no té rei”

Entitats, partits i sindicats es mobilitzen contra la visita de Felip VI a la capital catalana

Entitats, partits i sindicats independentistes es mobilitzen contra la visita del rei espanyol a Barcelona el pròxim divendres i faran una gran cadena humana des de l’Estació de França fins al monument de Colom, per “deixar clar a Felip VI que no és benvingut i que Catalunya no té rei”. L’acció pretén denunciar la impunitat de la família reial espanyol i la complicitat del govern de PSOE i Podemos, que ha donat suport a la visita de Felip VI pocs dies després de la commemoració de l’1-O.

Felip VI visitarà la capital catalana amb motiu de l’entrega de premis de la nova edició de la Barcelona New Economic Week (BNEW) que se celebra aquesta setmana. La Generalitat, el Parlament i l’Ajuntament de Barcelona ja han anunciat que no enviaran cap representació oficial a la gala per mostrar el seu rebuig al comportament de la família reial, tot i que motius diferents. El govern català critica que Felip VI encara no s’hagi disculpat pel discurs del 3-O, mentre que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, li retreu l’opacitat dels negocis del rei emèrit.

L’acció començarà a les 10.00 de manera coordinada en els nou trams que s’han organitzat. Per evitar aglomeracions i complir a les mesures imposades per les autoritats sanitàries, els organitzadors han demanat que la gent que hi vulgui assistir triï el seu tram en funció del seu lloc de residència.

  • Ciutat Vella i fora de Barcelona – De Colom al carrer del Parc
  • Horta-Guinardó – Del carrer del Parc a la plaça Medinaceli
  • Sarrià-Sant Gervasi – De Medinacelli fins al carrer de Boltres
  • Gràcia –  De Boltres fins al carrer de la Plata
  • Nou Barris – De Plata fins a Via Laietana
  • Sant Andreu – De Via Laietana fins a Pla de Palau
  • Les Corts – De Pla de Palau fins al carrer de Rera Palau
  • Sants-Montjuïc – De Rera Palau fins al carrer del Comerç
  • Eixample – De Comerç fins al passeig Picasso

Les entitats i partits que convoquen l’acció són l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, JxCat, ERC, CUP, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, IAC, Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN i Drets.

Més informació

Nou comentari