L’ANC convoca una crema col·lectiva de fotos de Felip IV i una mobilització a Barcelona

Recorda que el Tribunal Europeu de Drets Humans va sentenciar que l'acció "és legal"

L’ANC organitza una crema col·lectiva de fotos de Felip VI i una mobilització a Barcelona com a preludi de la visita del monarca a Barcelona aquest divendres. L’entitat sobiranista ha convocat concentracions dijous a la nit davant dels ajuntaments d’arreu del país per encendre imatges de la Casa Reial i recorda que el Tribunal Europeu de Drets Humans va sentenciar que cremar fotografies de la Casa Reial “és legal i s’empara dins la llibertat d’expressió”.

També avança que divendres mateix hi haurà una mobilització a Barcelona, tot i que donarà els detalls del lloc i hora més endavant. D’altra banda, una altra convocatòria a través de Telegram cita als antimonàrquics al parc de la Ciutadella. El monarca té previst presidir l’entrega de premis de la nova edició de la Barcelona New Economic Week (BNEW) i visitarà amb el president espanyol, Pedro Sánchez, la 3-D Factory Incubator de la Zona Franca de Barcelona.

L’Assemblea critica la visita de Felip de Borbó i Pedro Sánchez a la capital catalana poc després de la inhabilitació del president Quim Torra: “L’Estat espanyol envia els seus màxims representats de visita a Catalunya enmig d’una nova espiral de repressió, vulneració de drets fonamentals, injustícia i ús antidemocràtic dels tribunals”, sosté en un comunicat. “Tornarem a deixar clar que tan sols l’alliberament nacional ens permetrà deslligar-nos d’un règim injust i triturador de drets fonamentals”, afegeix.

Més informació

Comentaris

    Reusenc 09/10/2020 10:21 am
    I perque no es queda al seu estimat Madrid? Aquí ni tenim ni volem tenir rei. Fora el Borbó de la nostra terra . Visca Catalunya lliure de feixisme i serem lliures

Nou comentari