Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El carrer protesta per la inhabilitació del president de la Generalitat
  • CA

Els manifestants que protesten pel centre de Barcelona contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, han arribat al parc de la Ciutadella, un punt sempre conflictiu perquè hi ha el Parlament i va ser escenari de greus tensions amb la policia en el primer aniversari de l’1-O, ara fa dos anys. Allà hi ha hagut llançament de pedres i objectes contra la línia policial dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra que feien barrera davant de la seu de la cambra legislativa. Hi ha hagut tensió però no s’han arribat a produir aldarulls greus.

Davant del Parlament hi ha obres i els manifestants que s’hi han acostat han començat a agafar materials com tanques i pedres per llençar contra la línia policial que protegeix el Parlament. Hi ha hagut llançaments de pedres i objectes i els antiavalots intenten repel·lir-los. La policia ha advertit per megafonia els manifestants i va avançant amb fugons per fer-los recular i apartar-los del Parlament. 

Aquesta part final de la protesta ha començat quan molts dels manifestants hi han entrat, mentre els altres s’han quedat fora perquè no ho han vist clar. S’han sentit crits de “cap a dins”, però no han acabat de de convèncer la resta. La policia vigilava de prop la manifestació. Molts han recordat que el parc és una “ratera”, ja que és fàcil de tancar i identificar manifestants.

Milers de persones han marxat pel centre de Barcelona des de les vuit de la trada seguint la convocatòria dels CDR. La protesta ha arrencat de manera tranquil·la des dels Jardinets de Gràcia, ha baixat per Passeig de Gràcia obligant a tallar el trànsit a l’Avingua Diagonal. La manifestació ha girat pel carrer València en sentit Besòs i passades les vuit de la tarda ja reunia més d’un miler de persones. Crits d'”Urquinaona ho tornarem a fer” o “1 d’octubre ni oblit ni perdó” acompanyaven la marxa.

La manifestació ha arribat al cordó de la policia, però l’aturada ha durat poc. La protesta ha continuat la protesta per València, sentit Besòs. Els manifestants es dirigien cap al Parlament, però s’han aturat i girat per Girona sentit muntanya.

“On anem?”, ha estat el crit més repetit. La manifestació s’ha aturat a Girona amb Mallorca i després ha retornat cap a Passeig de Gràcia. S’han llençat els primers petards davant la línia policial de Mallorca, que protegia la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya. També s’han llençat caps de porc.

La convocatòria dels CDR tenia per objectiu protestar contra la sentència del Tribunal Suprem que confirma la inhabilitació del president Torra.

Més notícies
La plaça Sant Jaume, plena a vessar per acomiadar Quim Torra / Adrià Lizanda
Sant Jaume acomiada Quim Torra
Notícia: Sant Jaume acomiada Quim Torra
Comparteix
El president inhabilitat pel Suprem ha sortit de palau per saludar els concentrats
Protesta dels CDR a Barcelona / Arxiu
Concentracions de rebuig a Barcelona per la inhabilitació de Torra
Notícia: Concentracions de rebuig a Barcelona per la inhabilitació de Torra
Comparteix
Els CDR, Òmnium i l’ANC han fet una crida per protestar contra la decisió del Suprem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa