La plaça Sant Jaume s’ha omplert aquest vespre per acomiadar Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya inhabilitat després que el Suprem hagi rebutjat el recurs que va presentar davant la inhabilitació que va dictar el TSJC. Centenars de persones convocades per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’han concentrat davant del palau de la Generalitat per donar suport a Torra, que s’ha acomiadat dels catalans en una declaració institucional.

Torra ha sortit de palau a saludar els assistents, que l’han rebut amb crits de “president!” i “sense desobediència, no hi ha independència!”. És així que el des d’avui expresident ha fet un últim acte davant dels manifestants independentistes, que l’esperaven a les portes de la Generalitat separats per un cordó policial. Els concentrats el cridaven i el fotografiaven com si fos un cantant després d’un concert. En aquest cas, un president que acaba un mandat forçat per un tribunal.

Un dels crits que més s’ha repetit a la protesta ha estat una reminiscència dels que van aparèixer la tardor passada, quan el Suprem va condemnar els presos polítics: “Contra la sentència, desobediència!”. És l’esperit que tenen els manifestants, que han vist com, de nou, la justícia apuntava a líders polítics escollits a les urnes.

Manifestants a Sant Jaume durant l’acte de suport a Quim Torra / A. L.

El fins ara líder de l’executiu nacional ha estat acompanyat per diputats de tots els grups independentistes i pels líders de les entitats, Marcel Mauri, d’Òmnium, i Elisenda Paluzie, de l’ANC. També han fet acte de presència els diputats de Junts per Catalunya Eduard Pujol i Laura Borràs, que han estat ovacionats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a setembre 28, 2020 | 20:28
    Vicenç Ramoneda setembre 28, 2020 | 20:28
    Al MHP Quim Torra ja li està bé el que li han fet. Hagués declarat la independència de Catalunya des del Parlament i s'hagués mantingut ferm dos o tres dies, ja seriem lliures d'aquesta dictadura borbònicofeixista! Catalunya na posant presidents i els del 155 traient-nos-els. Amb aquest pas que porten aviat em tocarà a mi ser President del Parlament.
  2. Icona del comentari de: Pau a setembre 29, 2020 | 07:10
    Pau setembre 29, 2020 | 07:10
    Si solo fue capaz de mantener la pancarta unas horas del plazo que le habían dado,como se iba a atrever a declarar la independencia,ilusos.
  3. Icona del comentari de: Cada vez menos a setembre 29, 2020 | 08:29
    Cada vez menos setembre 29, 2020 | 08:29
    Dentro de una semana ó dos veremos el resultado de esta manifestación, a lo mejor sale muy cara respecto al virus, que atrasados.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa