Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’acte de Felip VI a Barcelona, prova de “l’absoluta normalitat” entre Moncloa i Casa Reial
  • CA

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimarts que l’acte que compartiran aquest divendres el rei Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la Barcelona New Economy Week demostra “l’absoluta normalitat en les relacions” entre La Moncloa i la Casa Reial. “Tots complim les nostres tasques constitucionals i segueix vigent l’agenda prevista pel president i el Rei en els actes dels pròxims dies”, ha dit.

La visita es produeix 15 dies després que el govern espanyol vetés la presència de Felip VI a l’acte de lliurament dels despatxos judicials que va organitzar el CGPJ a Barcelona. El govern espanyol ho ha justificat des d’aleshores per raons d’oportunitat per la coincidència amb l’1-O i la sentència del Suprem sobre la inhabilitació del president Quim Torra.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha anunciat que no hi assistirà en rebuig als escàndols recents de la monarquia. Tampoc hi haurà representants institucionals de la Generalitat ni del Parlament. Per contra, ja hi ha protestes antimonàrquiques convocades.

Aquest dimarts Montero ha assegurat que “aquesta normalitat” en les relacions entre el president espanyol i el rei Felip VI “tindrà continuïtat”. També ha advertit a les formacions de la dreta que “fan un mal favor” al rei Felip VI quan intenten “patrimonialitzar la monarquia” o “utilitzar la figura del Cap de l’Estat per fer una guerra partidista i generar desgast”.

Campo exalta la “neutralitat” del monarca espanyol

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha exaltat la “neutralitat” de Felip VI, un rei que “té unes funcions molt clares” i que “arbitra pel bon funcionament de les institucions”. Ho ha fet a tres dies de la visita a Barcelona, en resposta a una pregunta de la senadora de JxCAT Maria Teresa Rivero Segalàs. “Aquest govern defensarà l’Estat constitucional de la primera a l’última línia”, ha advertit. “No entenem com volen blanquejar el Rei amb una visita a Barcelona” en un moment en què “les togues van escapçant els presidents de la Generalitat”. “Siguin valents senyors del govern més progressista de la història”, ha dit.

En la seva resposta el ministre afirmat que el seu executiu “valora molt positivament” la “neutralitat” del rei Felip VI. Campo ha acusat JCAT de no creure en l'”ordre constitucional” i de viure en una “fantasia política”. També ha respost una pregunta sobre la monarquia per part del senador del PP Bienvenido de Arriba Sánchez, que ha acusat el govern espanyol d’haver traspassat una línia vermella en vetar la visita del Rei a Barcelona el 25 de setembre passat a l’acte del CGPJ. El ministra li ha replicat que el partit de Pablo Casado “utilitza la Corona com a arma llancívola” i “debilita una institució”.

Més notícies
Pancarta contra la monarquia: 'Guillotina per als sàtrapes', en una imatge d'arxiu / Quico Sallés
Convoquen una protesta a la Ciutadella contra la visita de Felip VI a Barcelona
Notícia: Convoquen una protesta a la Ciutadella contra la visita de Felip VI a Barcelona
Comparteix
Dos col·lectius organitzats a través de Telegram criden a mobilitzar-se a les 10 hores
Felip VI durant la inauguració del Mobile World Congress 2018, en ple 155 / ACN
Colau plantarà Felip VI a Barcelona pels fets “greus” de la casa reial
Notícia: Colau plantarà Felip VI a Barcelona pels fets “greus” de la casa reial
Comparteix
Rebutja coincidir amb ell als actes protocolaris de la seva visita divendres
El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant una roda de premsa / ACN
El govern espanyol defensa la visita de Felip Vi a Barcelona: “S’instal·la la normalitat”
Notícia: El govern espanyol defensa la visita de Felip Vi a Barcelona: “S’instal·la la normalitat”
Comparteix
El ministre de Justícia recorda que aquesta ocasió no coincideix amb l'1-O ni s'està pendent de la sentència de Torra
Imatge d'arxiu de Felip VI en un acte oficial / Casa Reial
Felip VI viatjarà a Barcelona divendres per una entrega de premis
Notícia: Felip VI viatjarà a Barcelona divendres per una entrega de premis
Comparteix
Sánchez i Felip VI coincidiran a la capital catalana per la Barcelona New Economic Week

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa