Un estudi vincula l’ansietat en nens i adolescents amb la hiperlaxitud articular

Investigadors de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions (INAD) de l’Hospital del Mar i de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) han demostrat per primera vegada, en un estudi, la relació entre la hiperlaxitud en nens i adolescents i els trastorns d’ansietat.

El director de docència i investigació de l’INAD i autor principal de l’estudi, Antoni Bulbena, ha indicat que els nens que tenen ansietat presenten més hiperlaxitud, i que els que tenen hiperlaxitud presenten més símptomes somàtics i d’ansietat, per tant hi ha una relació “en les dues direccions”.

Bulbena considera que la síndrome d’hiperlaxitud articular –caracterizada per una flexibilitat més alta en les articulaciones– es pot utilitzar com a marcador per al diagnòstic del trastorn per ansietat en nens i adolescents.

L’estudi, que s’ha publicat a la Revista de Psiquiatria i Salut Mental, ha estudiat 160 nens, 74 noies i 86 nois, amb edats entre els 5 i els 17 anys, que havien estat derivats als serveis de salut mental de l’Hospital del Mar, als quals es va fer una entrevista diagnòstica.

Els resultats van mostrar que 1 de cada 5 presentava síndrome d’hiperlaxitud articular, amb una prevalença més elevada entre les nenes, el 31%, que entre els nens, el 14%, i la meitat complia els criteris de diagnòstic de qualsevol dels tipus de trastorn per ansietat.

En el treball també han participat el departament de Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​l’Icahn School of Medicine at Mount Sinai de Nova York (EE. UU.), El Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM), el Departament de Psiquiatria del New York Medical College i el Grup de Recerca en Salut Mental a Nens i Adolescents de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Nou comentari

Més notícies
L'investigador de la fundació IrsiCaixa Pep Coll. | Europa Press

Un estudi confirma el risc “zero” de transmissió de la sida si se segueix el tractament

Ha comptat amb la col·laboració d'investigadors i entitats de Barcelona

La Vall d’Hebron estrenarà el primer robot radiològic del món per a un servei d’endoscòpia

La Fundació Bancària "la Caixa" invertirà més de 4 milions en el projecte fins el 2022

Vall d’Hebron inaugura la primera unitat de noves teràpies cel·lulars contra el càncer

Té 12 habitacions i capacitat per tractar 140 pacients l'any
La Nerea i el seu fill Derek, nen bombolla, saludant l'altra mare, la Raquel, avui a la Vall d'Hebron / ACN

La Vall d’Hebron salva el primer ‘nen bombolla’ diagnosticat amb la prova del taló

El test es va implantar l'any 2017 com a cribratge i ja s'ha fet a 135.000 nadons