Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vall d’Hebron inaugura la primera unitat de noves teràpies cel·lulars contra el càncer

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha inaugurat la primera unitat a l’Estat espanyol dedicada exclusivament als nous tractaments cel·lulars contra el càncer, sobretot de la sang i dels ganglis limfàtics, com la teràpia Car-T. Aquesta és una teràpia molt innovadora que consisteix a reprogramar cèl·lules del pacient perquè el propi sistema immunitari ataqui la malaltia.

“És un tractament que ha vingut per quedar-se i que formarà part de l’arsenal terapèutic contra el càncer per als nostres pacients. Amb aquesta unitat, única, ens anticipem al que vindrà”, afirma el cap del Servei d’Hematologia, el doctor Francesc Bosch. Amb 12 llits i una capacitat per a 140 pacients a l’any, la unitat anticipa un salt exponencial en l’aplicació d’aquestes teràpies, ja que fins ara l’hospital ha tractat amb CAR-T una vintena de pacients, el primer el juliol de l’any passat.

Més notícies

El gerent cessat del Vall d’Hebron espera que es mantingui el model “pioner”

Notícia: El gerent cessat del Vall d’Hebron espera que es mantingui el model “pioner”
Comparteix
Vicenç Martínez ha evitat criticar els motius del seu cessament i ha assegurat que confia molt en els professionals del centre hospitalari

Cessen el gerent de l’hospital Vall d’Hebron

Notícia: Cessen el gerent de l’hospital Vall d’Hebron
Comparteix
Vicenç Martínez serà substituït a finals de mes perquè l'hospital requereix "un nou lideratge", segons l'ICS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa