El gerent cessat del Vall d’Hebron espera que es mantingui el model “pioner”

Vicenç Martínez ha evitat criticar els motius del seu cessament i ha assegurat que confia molt en els professionals del centre hospitalari

El gerent sortint de l’Hospital Vall d’Hebron, Vicenç Martínez, espera que el centre mantingui el model “pioner” de gestió i els projectes que s’han iniciat aquests últims anys. Martínez ha assegurat que si la nova gerència respecta el canvi iniciat, els professionals del centre respondran: “Confio molt en ells” per mantenir el bon funcionament de l’hospital, ha dit.

“Ser pioner sempre té un cost”, ha explicat aquest dimarts en una trobada amb agències d’informació en el que ha estat el seu últim acte públic. El cessament es farà oficial a finals de setmana, segons l’Institut Català de la Salut (ICS). Martínez ha assegurat que no ha rebut cap oferta de feina, però que la seva vocació és el servei públic. Tampoc ha volgut valorar els motius del seu cessament.

Balanç positiu

Sobre el balanç de la seva gerència, s’ha mostrat “satisfet” i confia que els encerts serveixin per compensar els errors. Una de les grans fites de l’hospital ha estat posar en marxa una unitat de teràpia amb cèl·lules del sistema immunològic Car-T, que s’ha inaugurat aquest mateix dimarts i que ja intenten replicar a Suècia, Holanda i França. També ha reclamat una reforma de les urgències de l’hospital perquè “no hi cap la gent” ni tampoc els professionals.

Segons La Vanguadia, 43 dels 48 caps de servei del Vall d’Hebron han demanat explicacions a la consellera de Salut, Alba Vergés, sobre el cessament de Martínez, que ha passat tota la seva vida professional al centre. L’encara gerent va ser estudiant, resident, adjunt, cap de secció, cap de servei i gerent del centre.

Més informació

Nou comentari