Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els turistes esquiven el tancament dels búnquers del Carmel

La primera nit amb el tancament efectiu dels búnquers del Carmel ha deixat unes imatges que molts veïns de la zona ja preveien. La clausura de l’espai de les antigues bateries antiaèries del Turó de la Rovira no ha aconseguit aturar la processó de turistes, que han continuat enfilant els costeruts carrers per poder gaudir de la posta de sol i que, en trobar-se el recinte tancat, s’han acabat instal·lant en diversos punts de la zona fora de les tanques.

Així ho ha denunciat a través de les xarxes socials el Consell Veïnal del Turó de la Rovira, que ha compartit diverses imatges de la situació acompanyades d’un missatge farcit de sarcasme. “Gran èxit del tancat de les Bateries Antiaèries! Enhorabona, Rosa Alarcón, un altre encert de la teva gestió! Només ha calgut hora i mitja per a demostrar el que hem denunciat des de bon principi”, ha assenyalat aquest grup de veïns.

Amb l’aplicació d’aquest tancament nocturn, la previsió és que els búnquers estiguin oberts al públic entre les 9 i les 19.30 hores, en horari d’estiu, i entre les 9 i les 17.30 hores, en horari d’hivern. En paral·lel, la Guàrdia Urbana preveu adaptar el dispositiu per continuar mantenint la convivència i evitar concentracions de visitants i conductes incíviques a les bateries antiaèries o a altres àmbits del seu entorn.

Una mesura que no acaba de convèncer

Cal recordar que el tancament dels búnquers és una mesura que no acaba de convèncer el veïnat del Turó de la Rovira i del Carmel, que tem que amb aquesta clausura s’acabi per reactivar el polèmic projecte del parc dels Tres Turons, expulsant així els últims supervivents del passat barraquista del Carmel i enderrocant prop de 300 habitatges afectats per configurar aquest gran parc verd de 123 hectàrees que ha de connectar els turons de la Creueta del Coll, la Rovira i el Carmel.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 03, 2023 | 10:38
    Ricard maig 03, 2023 | 10:38
    No volen pas anar a la superilla? Allà no hi ha tanques, tret de les destinades als cotxes.
  2. Icona del comentari de: JordiP a maig 03, 2023 | 10:44
    JordiP maig 03, 2023 | 10:44
    Voleu acabar amb aquest enrenou? Valleu bé i generosament la zona, organitzeu un àrea "memorial Guerra Civil", munteu un bar-restaurant i cobreu l'entrada i les consumicions. Vigilància perifèrica que impedeixi grupets (millor si no queda àrea perifèrica practicable) i veureu què bé.
  3. Icona del comentari de: JordiP a maig 03, 2023 | 11:08
    JordiP maig 03, 2023 | 11:08
    Per cert: no hi ha "bateries antiaèries": es tracta solament de l'asentament d'UNA bateria antiaèria. S'identifiquen clarament quatre plataformes aptes per a la instal·lació de canons de 105 mm i alguna de més petita, possiblement per a ametralladores d'ús antiaeri, potser Vickers o similar. Una "bateria antiaèria" constava de quatre peces o més, en funció del calibre, diverses ametralladores "d'escolta" i les construccions necessàries per a l'allotjament dels sevidors i la direcció de tir. Al Carmel no hi ha hagut mai "bateries" sinò "una bateria".
    • Icona del comentari de: Paula a maig 03, 2023 | 16:53
      Paula maig 03, 2023 | 16:53
      Quin embolic, al "Carmel" ? La bateria antiaèria és al Turó de la Rovira (262m d'altitud), aquest turó està situat entre dins dels límits entre el barri del Carmel i el barri de Can Baró tots dos dins del districte d'Horta-Guinardó del municipi de Barcelona. El Turó del Carmel 266m d'altitud) si que és dins del barri del Carmel, però, crec que no hi va haver cap bateria de canons i doncs ara no hi ha cap resta.
  4. Icona del comentari de: JordiP a maig 03, 2023 | 11:20
    JordiP maig 03, 2023 | 11:20
    Igualment interessant és la bateria de canons Vickers de 150 mm emplaçada dalt del castell de Montjuic. Preparada per a defensa de costa, disposa(va) d'una direcció de tir amb un telèmetre Goertz de quatre metres, i l'alçada de la posició permetia una perspectiva estupenda. La bateria constava de quatre canons. Encara hi són, tot i que força malmesos, i la seva complexitat és una demostració de l'ingeni dels humans quan es tracta d'urdir aparells destinats a matar. També es pot contemplar a Montjuic, just abans d'entrar al castell, una bateria de vells canons del segle XIX que, oh, què curiós, no apunten a mar, sinó a Barcelona. Sens dubte, són el fruit de les "inversions a Catalunya" executades per la monarquia borbònica per a "tranquilitzar" els levantiscos barcelonins de l'època. Entre aquests canons i els de la Ciutadella tenien el personal a ratlla, sotmés i agenollat, i empaquetat a la muralla. El castell i la ciutadella es comunicaven mitjançant un ingeniós semàfor òptic que elevaba diverses boles a les branques de l'arbre muntat a la torre del castell. Aquest semàfor va estar muntat fins els anys 60, si no m'erro i la neurona no em falla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa