Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El túnel de la plaça d’Espanya quedarà tallat durant 10 dies d’abril

Fa unes setmanes es va saber que els treballs per ampliar la Línia 8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) provocaran afectacions al trànsit del túnel que creua la plaça d’Espanya de Barcelona. Aquest dilluns el Departament de Territori de la Generalitat ha concretat en una nota de premsa quan es produiran exactament aquestes afectacions. Entre l’1 i el 10 d’abril es tancarà el tram del túnel de la Gran Via que es troba entre els carrers de Mèxic i Llançà sentit Besòs. Amb les dades escollides, al voltant de Setmana Santa, quan hi ha menys trànsit a la ciutat, Territori vol que aquesta afectació repercuteixi el mínim possible a la ciutadania.

Aquesta part del túnel quedarà tancada a partir de les 6 hores de l’1 d’abril i es reobrirà el 10 d’abril a les 14 hores. Als vehicles que facin servir aquesta artèria de la ciutat, Territori recomana escollir un camí alternatiu i fer servir les Rondes.Tanmateix, hi haurà restriccions de trànsit a la Gran Via de les Corts Catalanes, a partir de la plaça Cerdà, perquè només es podrà creuar la plaça a través del lateral.

Pel que fa als treballs previs del perllongament de l’L8, que permetrà connectar les línies Llobregat-Anoia i Vallès dels Ferrocarrils, cal recordar que van començar el passat mes de juliol i que el seu pressupost és de 6,5 milions d’euros.

El tancament del parc de Joan Miró

Una altra afectació important de les obres de la Línia 8 es podria produir al parc de Joan Miró. Els integrants de la plataforma Salvem el Parc Joan Miró continuen en peu de guerra per evitar que els treballs privi al veïnat d’una part del parc més gran del barri de l’Esquerra de l’Eixample. Tal com va explicar fa uns dies al TOT Barcelona el vocal d’Urbanisme de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu, han convocat una manifestació pel pròxim 29 de març per rebutjar que el parc es converteixi en la zona logística d’explotació de la tuneladora que ha de perforar el túnel. “Hem fet unes petites pancartes que les vendrem a peu de cost perquè els veïns les pengin als balcons. Han anat per la via fàcil i creiem que és possible minimitzar els danys i buscar alternatives menys lesives”, va defensar Riu.

Si aquest acaba sent el destí del parc, va indicar Riu, les conseqüències seran diverses. Una part quedarà tancada al públic durant anys, els veïns conviuran amb la pols i el soroll que generarà la maquinària de les obres i es talaran arbres. Concretament, avisa, suposarà la tala de 178 arbres, 41 dels quals es guardarien en un viver per replantar quan acabin les obres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa