Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Manifestació contra la tala de 178 arbres que suposaran les obres dels FGC

Els integrants de la plataforma Salvem el Parc Joan Miró continuen en peu de guerra per evitar que les obres de la Línia 8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que connectarà plaça Espanya amb el districte de Gràcia, privi al veïnat d’una part del parc més gran del barri de l’Esquerra de l’Eixample. Tal com explica al TOT Barcelona el vocal d’Urbanisme de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu, han convocat una manifestació pel pròxim 29 de març per rebutjar que el parc es converteixi en la zona logística d’explotació de la tuneladora que ha de perforar el túnel. “Hem fet unes petites pancartes que les vendrem a peu de cost perquè els veïns les pengin als balcons. Han anat per la via fàcil i creiem que és possible minimitzar els danys i buscar alternatives menys lesives”, defensa Riu. A la plataforma hi ha adherides al voltant de 30 entitats i compta amb un grup de WhatsApp on hi ha gairebé 800 membres.

Si aquest acaba sent el destí del parc, indica Riu, les conseqüències seran diverses. Una part quedarà tancada al públic durant anys, els veïns conviuran amb la pols i el soroll que generarà la maquinària de les obres i es talaran arbres. Concretament, avisa, suposarà la tala de 178 arbres, 41 dels quals es guardarien en un viver per replantar quan acabin les obres. Des de la plataforma creuen que la darrera mesura no compensa el gran impacte de les obres. “Això s’ha pensat des d’un despatx i amb molt poca sensibilitat”, indica Riu.

El Govern de la Generalitat “sorprès” amb l’Ajuntament

Per par seva, fonts del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat van indicar fa uns dies als mitjans que l’Ajuntament sap de quina manera les obres de l’L8 afectarien el parc de Joan Miró des del 2013. Davant d’això, es van mostrar “molt sorpresos” per la posició que ha adoptat des que els veïns han rebutjat el projecte. El passat dimarts, per exemple, BComú va portar a la Comissió d’Urbanisme una proposta per demanar “preservar el parc de Joan Miró”.

Pel que fa al projecte, fonts del departament de Territori i Sostenibilitat, van indicar que la Generalitat estava en converses amb l’Ajuntament per analitzar diferents propostes. Tot i això, van recordar que seria “molt difícil” trobar una ubicació millor. “Cal ser conscients de la magnitud del projecte”, van recalcar. El projecte s’adjudicarà entre finals d’estiu i principis de tardor.

Un altre fet que no ha agradat als integrants de la plataforma Salvem el Parc Joan Miró és que, segons assenyala Riu, s’han assabentat tard de les afectacions al parc. Recorda que l’estiu passat es van celebrar unes reunions entre l’Ajuntament, la Generalitat i els veïns en les quals se’ls va parlar de l’impacte que les obres tindrien a la zona. Llavors, assegura, no van dir res d’aquest pulmó verd de l’Esquerra de l’Eixample.

D’altra banda, Riu és conscient que aquesta informació s’ha conegut quan falten poques setmanes perquè arrenqui la campanya de les eleccions municipals, que tindran lloc el 28 de maig. Recalca que no vol que ni els veïns ni el parc es facin servir com a argument polític. “No volem que això sigui una lluita partidista, sinó que les dues parts se sentin i parlin”, sentència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 25, 2023 | 20:33
    Ricard març 25, 2023 | 20:33
    Algú ha explicat a aquests veïns que: 1. La tuneladora necessita un espai de treball en alguna banda, i no hi ha enlloc més. 2. Abans no hi havia arbres sinó un ESCORXADOR, sense arbres (aquests veïns deuen haver vingut després dels 80, i estan acostumats a no tenir pudor, però sí a tenir molts arbrets). 3. Els arbres es poden plantar després de l'obra, i creixen (no deuen tenir paciència per veure créixer arbres). Tot plegat demostra la gran quantitat de gent que està massa ben acostumada. I que el seu lema a la vida és "NO".
    • Icona del comentari de: E.Ferrer a març 25, 2023 | 22:26
      E.Ferrer març 25, 2023 | 22:26
      Tens tota la raó!!!
  2. Icona del comentari de: Joana a març 26, 2023 | 00:02
    Joana març 26, 2023 | 00:02
    Com es nota que no deus viure a prop. Que ens importa que abans fos un escorxador, ara és un parc. I no és veritat que no hi hagin altres ubicacions, el que passa és que aquesta és la més fàcil. Com va passar fa anys amb la caserna dels bombers. És que a algú li sap greu que poguem gaudir d'aquest parc?
    • Icona del comentari de: Ricard a març 27, 2023 | 08:02
      Ricard març 27, 2023 | 08:02
      Aquest és el problema: només els importen els seus desitjos, egoistes, immadurs.
  3. Icona del comentari de: FRAN BCN a març 26, 2023 | 00:48
    FRAN BCN març 26, 2023 | 00:48
    BCN està ple de frikis . Volen transport públic, fer fóra els cotxes però es clar , els sorolls lluny del barri i si pot ser que molestin a altres. Això té un nom oi'?
  4. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a març 26, 2023 | 01:36
    Tripartit no, gràcies març 26, 2023 | 01:36
    L'obsessió arboricida de la Colau deu tenir alguna cosa a veure amb aquesta cosa estranya del "urbanisme feminista". Deu considerar els arbres mascles hetero-patriarcals que cal exterminar i les bicicletes femelles que han d'ocupar totes les voreres de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa