Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres a l’L8 de FGC afectaran el trànsit del túnel de la plaça Espanya

Els treballs per ampliar la línia L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tindran afectacions al trànsit del túnel que creua la plaça d’Espanya de Barcelona. Segons avança Betevé, la previsió és que la circulació comenci a veure’s afectada aproximadament a partir de Setmana Santa, uns mesos abans de l’inici de les obres pròpiament dites, que arrencaran si no hi ha complicacions d’última hora a l’estiu d’aquest 2023.

Per ara no ha transcendit més informació sobre quines seran les dates concretes en les quals es veurà afectat el trànsit per aquest túnel, que creua la plaça d’Espanya per sota i uneix aquests dos trams de la Gran Via de les Corts Catalanes. Aquest pas és una de les entrades al centre de Barcelona més utilitzades i registra una concentració de vehicles força elevada, sobretot en les hores punta entre setmana.

Tres noves parades en vuit anys

Cal recordar que el perllongament de la L8 dels FGC per connectar les estacions de Plaça Espanya i Gràcia (L6) és un actuació que compta amb un pressupost de prop de 430 milions d’euros i que preveu executar-se en un termini de fins a vuit anys. Aquesta ampliació del traçat implicarà la creació de tres noves estacions, que s’ubicaran a l’Hospital Clínic, a la cruïlla d’Urgell amb Rosselló; Francesc Macià, tocant a la plaça i també al carrer Urgell, i a Gràcia, molt a prop de l’estació de FGC, el destí final i on s’espera que hi hagi una major demanda. El temps estimat del trajecte entre Plaça Espanya i Gràcia serà de set minuts.

L’extensió prevista també es traduirà en una remodelació important de les estacions actuals de Plaça Espanya i Gràcia, de tal manera que es calcula que la línia Llobregat-Anoia -de 41 estacions en 99 quilòmetres- passarà de tenir una demanda de 23,7 milions de viatgers anuals a una de 38,2 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa