Tretze detinguts en una operació contra una banda de lladres ‘rellotgers’

Els Mossos d’Esquadra han detingut 13 persones aquest dijous al matí un un dispositiu a Barcelona per desarticular una banda de lladres rellotgers, que es dediquen a les estrebades violentes pel carrer.

[r:1]

Des de les 8h del matí d’aquest dijous s’han realitzant diversos escorcolls a Barcelona i l’Hospitalet, entre d’altres punts al al carrer Salamanca de la Barceloneta. La investigació ha sigut dirigida pel jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, i en els escorcolls s’han recuperat una gran quantitat de rellotges de luxe i una suma elevada de diners en efectiu, segons fonts policials.

Part dels rellotges confiscats a la banda de lladres rellotgers detinguts pels Mossos d'Esquadra / CME

Part dels rellotges confiscats a la banda de lladres rellotgers detinguts pels Mossos d’Esquadra / CME

La investigació va començar al novembre arran una estrebada per robar una rellotge de gamma alta a la víctima. Els agents encarregats del cas van poder identificar d’entrada tres dels quatre presumptes autors del fet. Després, el grup de multireincidents va estirar el fil durant mesos fins a anar vinculant aquest grup amb diversos dels nombrosos robatoris de rellotges de luxe que s’han convertit en la plaga més temuda per la policia i reunir elements per poder sostenir davant del jutge que eren un grup criminal.

Finalment, avui s’ha considera que hi havia prou proves per fer petar l’operació, com es diu en l’argot policial. Els investigadors consideren acreditat que la banda actuava de manera sistemàtica i professional i que estudiava bé les víctimes, normalment turistes amb alt poder adquisitiu que seguien fins abordar-la en carrers estrets i foscos. 

Quan tenien el botí, fugien cap algun dels pisos que tenien disponibles i sortien a buscar una nova víctima. Després, buscaven la venda ràpida dels rellotges robats a l’estranger. Quan consideraven la ciutat cremada perquè ja hi havia fet diversos robatoris i notaven l’alè de la policia al clatell, marxaven a actuar en una altra zona o a l’estranger, cosa que no implicava que no poguessin tornar al cap d’un temps.

[r:2]

Ja fa mesos que els investigadors i els comandaments dels Mossos alerten de la deriva de furtadors reconvertits en lladres rellotgers i d’un increment dels mètodes violents. Les xifres que s’acaben de conèixer ho corroboren: els assalts amb violència i/o intimidació han fet aquest any el salt més gran en quatre anys. Del juny del 2017 al juny del 2018, havien crescut només un 13%, molt menys que el 31% interanual de l’ultim semestre. I si es mira la forquilla del 2016 al 2019, l’increment és del 58,57%. 

Nou comentari

Més notícies

Arrencar un rellotge de luxe d’un canell: el millor negoci per a un lladre a Barcelona

Els robatoris dels anomenats 'rellotgers' es disparen amb un increment del 44% del 2017 al 2018
Membres de la comunitat filipina de Barcelona, en una protesta contra els robatoris violents el 7 de juliol / S.B.

Els robatoris violents es disparen un 31% el primer semestre del 2019 a Barcelona

Els furts també creixen en comparació als primers sis mesos de l'any passat, un 8.33% | Són les dades que es posaran sobre la taula demà, en la Junta de Seguretat Local

Interior destinarà 320 mossos a Barcelona en els pròxims mesos

Ho ha anunciat el conseller, Miquel Buch, el dia abans de la Junta de Seguretat Local de demà

Colau avança la Junta de Seguretat pel clima d’inseguretat a Barcelona

Se celebrarà el 19 de juliol | L'any passat es va fer a l'octubre