Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tret de sortida a la retirada dels antics ocellaires de la Rambla
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat de forma inicial l’esperada reforma de la Rambla, un tràmit que permet iniciar els tràmits legals per suprimir les controvertides parades de souvenirs i degustació que van succeir als ocellaires. L’obra en sí, però, continua sense calendari ni pressupost assignat. El projecte executiu de la reurbanització ha rebut llum verda inicial amb comoditat, amb el vot a favor d’ERC, BComú, PSC, JxCat, Cs i PP, però encara ha de passar un mes en exposició pública i rebre l’aval definitiu del ple.

La reforma tindrà un cost orientatiu de 44,56 milions d’euros i, com ja va avançar Amics de la Rambla, el consistori l’empeny al mandat vinent perquè ara prioritza les inversions anticrisi. Mentrestant, però, el districte farà reparacions per pal·liar el deteriorament de l’avinguda i la seva greu paràlisi econòmica. Promet concretament 150.000 euros durant el segon semestre per reparar el paviment, així com apedaçar l’asfalt malmès, millorar l’estètica dels armaris de subministraments i incrementar el verd i la il·luminació. També hi haurà petites obres a la Boqueria, per exemple al clavegueram i a les sortides de fums. S’eliminaran parades per crear ‘places’ dins del mercat i es substituiran llums estàndard per leds.

També anuncia que crearà “una Taula de captació d’Inversions per facilitar l’aterratge d’iniciatives privades i públiques que afavoreixin la diversificació econòmica” i redueixin el monocultiu turístic a la zona. La Rambla té pendent d’aprovar enguany un pla d’usos propi, similar a l’implantat a tota Ciutat Vella, per limitar negocis sobrerepresentats.

D’altra banda, el govern anuncia que sotmetrà a aprovació a la tardor una modificació urbanística per blindar l’ús residencial de tots els habitatges situats en planta pis a la Rambla. En impedir que s’hi instal·lin oficines o magatzems, pretén aconseguir més veïns fixes al passeig. En la mateixa línia, assegura que estudia comprar finques a la Rambla per destinar-les a habitatge públic.

La ràdio, el dia 25

Finalment el govern municipal ha anunciat les primeres dates per a l’estrena d’activitats culturals com una emissora de ràdio en una floristeria en desús. Així, el 25 de març preveu posar en marxa Ràdio Rambles, amb un magazine cultural mensual conduit per Antonia Folguera i Bruno Sokolowicz i l’oferiment a entitats, col·lectius i institucions de Ciutat Vella per fer-hi programes propis de ràdio.

A partir del 21 d’abril aterrarà al Pla del Teatre una Àgora infantil quinzenal dinamitzada per la Biblioteca Andreu Nin. Altres iniciatives, com un projecte formatiu en l’àmbit floral o un programa de concerts a la plaça Reial, estan pendents de data d’estrena. Durant la primavera se celebrarà la segona edició de la campanya Baixa a la Rambla, que com l’edició del novembre passat intentarà atreure barcelonins amb activitats.

7 anys d’obres

La reforma de l’avinguda s’allargaria 7 anys, segons el pla avui validat. Una durada molt extensa i farragosa per als veïns i comerciants, ha advertit l’oposició. El projecte executiu preveu que només quedi un carril per a autobús, vehicles de servei i l’accés dels veïns i veïnes de l’entorn, a banda d’un carril reversible per a càrrega i descàrrega.

Recreació virtual de la reforma de la Rambla / Ajuntament de Barcelona
Recreació virtual de la reforma de la Rambla / Ajuntament de Barcelona

L’element més vistós serà un nou paviment de ratlles marrons, de façana a façana, fet amb pedra natural, granit i pòrfir. Els fanals s’unificarien “amb un únic disseny més simple i funcional”, segons ha concretat l’Ajuntament en un comunicat. Les voreres laterals s’ampliaran i tindran bancs i cadires a l’ombra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa